AKO BUDETE SPAVALI BEZ ODEĆE VAŠ INTIMNI ŽIVOT ĆE SE POBOBLJŠATI: Evo do kakvih REZULTATA će vas dovesti
Spavanje, Foto: Profimedia

pažnja

AKO BUDETE SPAVALI BEZ ODEĆE VAŠ INTIMNI ŽIVOT ĆE SE POBOBLJŠATI: Evo do kakvih REZULTATA će vas dovesti

Spavanje bez odeće nosi sa sobom i neke prednosti, objašnjavaju stručnjaci.

Objavljeno:

Iako mnogi ne mogu da zamisle odlazak u krevet bez pidžame, američki istraživači ističu da bi to moglo da ima pozitivne efekte. Nova anketa koja je obuhvatila oko 2.000 ispitanika u Americi pokazala je značajne razlike u ponašanju između onih koji su spavali nagi i onih koji su na počinak odlazili u pidžami.

Takozvani goli spavači su u testovima pokazali da su samouvereniji, ali i da su skloni da budu "noćne ptice" u odnosu na one koji nose pidžamu. Takođe, njih dve trećine reklo je da ima ispunjen i srećan s*ksualni život u poređenju sa onima koji spavaju obučeni, prenosi "Dejli mejl".

Skoro tri četvrtine ispitanika koji su spavali nagi priznali su da je spavanje na ovaj način pozitivno uticalo na njihove intimne odnose. Prema nedavnoj anketi Američke nacionalne fondacije za spavanje, procenjeno je da otprilike oko 12 odsto Amerikanaca spava bez odeće. U daljim ispitivanjima, među golim spavačima najzastupljeniji horoskopski znak je Rak, dok osobe rođene u znaku Jarca prednjače među onima koji ne ulaze u krevet a da prethodno nisu obukli pidžamu.

Stres, San, Spavanje, Umor
foto: Profimedia

Studija je otkrila i da su ispitanici koji vole da nose pidžamu ranoranioci, vole da gledaju drame i misteriozne filmove.

Bez obzira na to kako volimo da spavamo, stručnjaci napominju da je kvalitetan san od suštinskog značaja za naše zdravlje.

Oko 55 procenata onih koji su spavali goli priznali su da imaju noćne more u odnosu na 44 odsto onih koji su spavali obučeni, a tome u prilog možda ide to što goli spavači više vole horor filmove. Jedan od zanimljivijih odgovora koji su dali ispitanici koji spavaju bez odeće je da vole da spavaju tako iz ekoloških razloga. To se pre svega odnosilo na upotrebu energije, odnosno korišćenje manje naizmenične struje kako bi njihova soba bila hladnija dok spavaju.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Srećna republika/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.