ČUVENA NAPOLEON TORTA KOJA OBARA SA NOGU: Recept za UKUSNU POSLASTICU bez pečenja
Napoleon, Foto: PRINTSCREEN/YT/COOKRATE - CAKES

ukusno

ČUVENA NAPOLEON TORTA KOJA OBARA SA NOGU: Recept za UKUSNU POSLASTICU bez pečenja

Napravite Napoleon tortu, a umesto lisnatog testa koristite keks

Objavljeno:

Postoje razne legende o poreklu Napoleon torte. Dok neki tvrde da je nastala u Rusiji, drugi ističu da je dobila ime po poznatom vojskovođi, Napoleonu, i da se prvobitno pravila u obliku trougla koji simbolizuje kapu kakvu je on nosio. Napoleon tortu nazivaju još i torta od 1.000 slojeva jer se ređaju slojevi lisnatog testa koji su natopljeni vanila filom. Donosimo vam lakšu verziju za Napoleon tortu koja se pravi sa keksom.

Sastojci:

400 g keksa

malo mleka

Napoleon torta, Torta
foto: Cookrate - Srpski / Printscreen/ Youtube

Za fil:

600 ml mleka

3 jajeta

180 g šećera

70 g brašna

180 g putera

2 kesice vanilin šećera

malo cimeta

Recept za Napoleon tortu koja se ne peče:

Napravite fil

Penasto umutite jaja sa šećerom, pa dodajte prosejano brašno. Lagano sjedinite tako da nema grudvica. Nakon toga sipajte mleko (200 ml) i umutite. Preostalo mleko (400 ml) sipajte u šerpu, pa kada se zagreje dodajte smesu sa jajima. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se fil ohladi.

Dodajte puter u fil

Puter sobne temperature umutite sa vanilin šećerom, pa dodajte i prstohvat cimeta. Sve sjedinite mikserom, pa dodajte puter u ohlađeni fil. Umutite ponovo.

Ređajte tortu

Poređajte keks na dno kalupa, pa premažite fil. Preko ponovo poređajte keks, ali ovaj put umočen u mleko i premažite fil. Tako ređajte dok ne utrošite sastojke, a poslednji sloj treba da bude fil. Možete da ukrasite tortu glazurom ili mlevenom plazmom.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.