STRUČNJACI TVRDE DA JE NEMOGUĆE PRODATI AUTO KOJI JE PREŠAO OVOLIKO: Posle toga možete ga smao na OTPAD
Ilustracija, Foto: PrintScreen/ Instagram/ serbialive_beograd

savet

STRUČNJACI TVRDE DA JE NEMOGUĆE PRODATI AUTO KOJI JE PREŠAO OVOLIKO: Posle toga možete ga smao na OTPAD

Vozači upozoravaju da će određena kilometraža vašeg automobil u glavama kupaca izgledati tako loše da će automobil biti gotovo nemoguće prodati.

Objavljeno:

Prekoračenje određenog praga pređenih kilometara može drastično smanjiti šanse za dobru prodaju vašeg vozila. Kilometraža je faktor koji može i da uništi prodaju vašeg automobila, a određena očitanja brojača kilometara mogu sugerisati da biste mogli da napravite dobar posao, piše Express.

Verovatnoća da nađete kupca za svoje vozilo prvenstveno zavisi od mehaničkih i psiholoških implikacija koje stoje iza određenih brojki pređenih kilometara.

Prodaja pre nego što automobil pređe 50.000 do 60.000 kilometara uopšteno je vaš najbolji izbor budući da opšte garancije mnogih proizvođača automobila ističu oko te referentne vrednosti, a prema Progressiveu tada je često potrebno obaviti prvi krug značajnog održavanja.

Auto
foto: Printscreen/Instagram/192.RS

Drugo merilo kilometraže koje treba uzeti u obzir je prodaja vozila pre nego što pređe između 90.000 i 110.000 kilometara. Garancije za pogonski sklop automobila često ističu unutar tog raspona kilometraže, a drugi ciklus većeg održavanja obično prati i istek garancije.

Međutim, vozila koja prelaze 160.000 kilometara često stvaraju psihološku prepreku za kupce, čak i ako model dobro radi.

Stručnjaci u Progressiveu kažu: “U glavama kupaca postoji uobičajena percepcija da vrednost automobila pada nakon što brojač pređe 100.000 milja (odnosno 160.000 km, prim.aut).”

Evidencija o održavanju može potencijalnom kupcu pokazati da vozilo koje dobro radi s više od 100.000 milja vredi njegovog novca, naglašavajući važnost organizovanja i čuvanja ove papirologije.

Bonus video:

01:30

ZA OVAJ POSAO VAM NE TREBA NI SREDNJA ŠKOLA, A PLAĆEN JE ODLIČNO! Suvlasnica kompanije: Prijava je jednostavna, potražnja ogromna

(Espreso/Krstarica/A.J./Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.