ukućani će se oduševiti
NAJKREMASTIJA POSLASTICA ZA KOKOSOM: Turski kolač keškul - recept koji se ne zaboravlja, a star je vekovima unazad
Turski kolač keškul je najkremastija poslastica sa kokosom, recept se ne zaboravlja, a star je vekovima unazad
Poslastice su nam omiljene, bilo da ih prave naše majke, bake, ali isto tako i domaćice iz drugih zemalja.
Znamo da Turkinje prave najlepši kolač šambali, koji se raspada u ustima koliko je mekan i sočan.
Osim tog poznatog deserta, tu je još jedan njihov nezaobilazni - keškul.
Sprema se očas posla, a pojede se još većom brzinom.
Recept i sastojci su tu:
1 kašika maslaca
5 dl hladnog mleka
1 kesica vanilin secera
40 g kokosa
80 g šećera
60 g brašna
Ovo je način pripreme:
Odvojte malo veću šerpu u koju ćete sipati mleko, kokos, šećer, vanilin šećer i postepeno dodajte brašno dok sve mutite mikserom.
Dobijenu smesu stavite na šporet i mešajte dok ne provri.
Kada proključa, dodajte maslac, pa nastavite sve zajedno da mešate dok se maslac ne otopi.
Dobijenu smesu sipajte u četiri manje posudice koje ste odredili kao porcije, prekrijte ih providnodm folijom i ostavite u frižideru da se ohlade.
Poslasticu možete posuti sitno iseckanim pistaćima, kokosom ili lešnicima, na vama je da odlučite.,
Ako ste mislili da ovo nije kraj recepta, prevarili ste se. Keškul (kolač) dezert je spreman za posluženje, a njegov neodoljiv ukus će očarati vaše ukućane.
Ovakav recept Turkinja će naše žene odmah zapisati.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/Prenela: N.J.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!