OVA PLAVUŠA JE ZAVODILA NAJVEĆE FACE PO BEOGRADU, MEĐU NJIMA BIO I ZDRAVKO ČOLIĆ: Stroga KAO HITLER, a IZGLEDALA...
Lokica, Foto: Printscreen/Youtube/ Lokica Official Channel

paŽnja

OVA PLAVUŠA JE ZAVODILA NAJVEĆE FACE PO BEOGRADU, MEĐU NJIMA BIO I ZDRAVKO ČOLIĆ: Stroga KAO HITLER, a IZGLEDALA...

NJeno ime je sinonim za moderan scenski ples, a o njenim koreografijama sa turneje „Putujući zemljotres“ Zdravka Čolića se i dalje priča, piše Biografija.org.

Objavljeno:

Verovatno nema svestranije ličnosti u Srbiji od Lokice. Dovoljno je da se kaže da je ova žena balerina, pedagog baleta, profesor baleta, koreograf, fitnes instruktor i arhitekta. Moćna žena koja se krije iza sitnog tela.

Njeno ime je sinonim za moderan scenski ples, a o njenim koreografijama sa turneje „Putujući zemljotres“Zdravka Čolića se i dalje priča, piše Biografija.org.

Rođena je 31. marta 1946. godine u Beogradu. Odrasla je u centru grada, na Terazijama. Otac je radio u inostranstvu, a majka Grozdana je predavala srpski jezik u Trećoj beogradskoj gimnaziji. Sa pet godina je počela da igra u pozorištu „Boško Buha“ kod profesorke Danice Živanović. Tada je prvi put nastupila na pozorišnoj sceni. Lokicina druga nastavnica u OŠ „Aleksa Šantić“ se zvala Danica Šetina.

Kada je imala deset godina, primljena je u Baletsku školu „Lujo Davičo“. Uporedo sa njom je završila osnovnu školu i Petu beogradsku gimnaziju.

Na šestoj godini baleta je shvatila da ne želi da se bavi klasičnom igrom, već modernom. Međutim, pošto je otac želeo da Lokica bude inženjer, upisala je Arhitekturu na Arhitektonskom fakultetu. Od njega je nasledila vojničku disciplinu, marljivost i doslednost. Imala je svoju plesnu grupu „Lokice“ koje su bile veoma popularne sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka. Shvatila je da nema dovoljno vremena za fakultet i grupu pa je počela vanredno da studira.

01:13

SPECIJALNI GOST S NEVEROVATNOM PRIČOM: Prvi put igrao balet, uporedo dok ga je gledao! Opisao ovaj fenomen, PA DAO SAVET PLESAČIMA

(Espreso/magazin novosti/Kurir/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.