OVE STVARI KOJE SVAKODNEVNO RADITE PRIVLAČE PAUKOVE U VAŠ DOM: Postoji genijalna caka kako ZAUVEK da ih oterate
Ilustracija, Foto: Profimedia

saznajte

OVE STVARI KOJE SVAKODNEVNO RADITE PRIVLAČE PAUKOVE U VAŠ DOM: Postoji genijalna caka kako ZAUVEK da ih oterate

Niko ne želi paukove u svom domu, posebno ne u kuhinji, gde jedete i pripremate hranu

Objavljeno:

Međutim, može biti teško proterati ih zauvek zbog činjenice da se lako skrivaju i da mogu da naprave svoje mreže skoro svuda, piše House Digest.

Na sreću, postoji način da se rešite pauka, a to je da vodite računa o svojim kuhinjskim navikama. Umesto da ostavljate hranu na pultu, uvek je dobro čuvajte u zatvorenoj posudi ili u frižideru.

Možda se čini previše lako, ali morate imati na umu da skladištenje hrane može mnogo pomoći u radu sa raznim životinjama i insektima. Druge stvari koje radite takođe mogu privući pauke u vašu kuhinju, kao što je ostavljanje mrvica nakon jela i ne iznošenje smeća onoliko često koliko biste trebali.

Ovi mali faktori mogu izazvati veliki problem sa paukovima, ali samo nekoliko promena može brzo iskoreniti vaš jezivi problem.

Pokrijte svu hranu

Prva stvar koju treba da uradite da biste se rešili paukova u kuhinji je da se uverite da su svi namirnice dobro zapečaćene kada se ne koriste. Čak i hranu koju je normalno imati napolju, kao što je voće, treba pokriti ili ohladiti.

Iako pauci nisu nužno privučeni vašom hranom, privlače ih insekti koji izlaze u potrazi za njom. To onda dovodi do problema sa insektima i paukovima, nešto što svakako želite da izbegnete.

Isto važi i za otvorene kante za otpatke. Naime, nije privlačna ni vama ni paucima, ali jeste muvama, što će, pogađate, biti ukusan obrok za pauke. Redovno praznite smeće i držite ga u kanti sa zatvorenim poklopcem.

Frižider
foto: LJSphotography / Alamy / Alamy / Profimedia

Ulje peperminta bi trebalo da pomogne

Možda niste svesni, ali ponekad večernja užina može ostaviti trag mrvica. Iako pauci neće grickati vaše ostatke hrane, oni će se sakriti u čekanju za insekte, kao što su mravi, koji će biti oduševljeni kada pronađu obrok. Pored toga, pometite nakon jela. Čak i najmanje mrvice privlače gladne mrave, a pauci će uvek biti u potrazi za sledećim obrokom.

Čak i ako odložite svu hranu, proverite da li ima mrvica, pometete i iznesete smeće redovno, i dalje možete pronaći pauke u kuhinji, u kom slučaju ćete morati da isprobate dodatne metode da ih se rešite.

Ako ne želite da povredite paukove, pokušajte da koristite eterično ulje mente kao sredstvo odvraćanja. Njegov miris je dovoljno odbojan za pauke da neće ni pokušati da uđu u vašu kuhinju, ali ne bi trebalo da im škodi.

Ulje možete staviti u bočicu i poprskati po uglovima i ulazima vaše kuhinje ili staviti nekoliko kapi na vatu i naneti na ista mesta. Imajte na umu da je ulje peperminta toksično za kućne ljubimce, pa držite pse ili mačke dalje od kuhinje.

BONUS VIDEO

00:11

TIK TOKERKA OTKRILA TRIK ZA ČIŠĆENJE TOSTERA! Mnogi nisu mogli ni da zamisle da je ovako JEDNOSTAVNO, evo u čemu je caka! VIDEO

(Espreso/krstarica/A.J./prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.