SAMO OVAKO ĆETE SE REŠITI TRAJNOG SMRADA I USTAJALOG MIRISA U VAŠEM DOMU: Uz ovu CAKU sve će vam mirisati na LUKSUZ
Evo par caka kako da vaš dom uvek odiše svežinom, Foto: Profimedia

morate znati

SAMO OVAKO ĆETE SE REŠITI TRAJNOG SMRADA I USTAJALOG MIRISA U VAŠEM DOMU: Uz ovu CAKU sve će vam mirisati na LUKSUZ

Kupljeni osveživači samo će zamaskirati mirise, ali ih se ne mogu trajno rešiti

Objavljeno: 13:55h

Prva stvar koja se primeti kada neko uđe u Vaš dom jeste miris. Bilo da se oseti miris kolača, ručka, buđi ili ustajalosti, to je jedan od važnih faktora po kojima gosti stiču prvi utisak o vašem domu. Kupljeni osveživači samo će zamaskirati mirise, ali ih se ne mogu trajno rešiti.

Prvu stvar koju treba da uradite jeste da otvorite prozore i pustite da vazduh cirkuliše. Često se dešava da je vazduh unutra zagađeniji nego napolju, pogotovo ako koristite mnogo sredstva za čišćenje, te Vam u tome jedino može pomoći često provetravanje.

Ukoliko želite jeftin, ali dobar, osveživač prostorije skuvajte vodu sa korom limuna. Kada se to ohladi, odvojite koru od vode koju ćete sipati u raspršivač i to možete koristiti kao što koristite kupovne osveživače vazduha. Za osveženje prostorije možete prokuvati bilje ili začine. Mnogi vole miris cimeta ključalog u vodi. Vanila, pomarandža, menta, karanfilić i muskantni oraščić takođe lepo mirišu kada se prokuvaju.

Mirisi od kuvanja

Kada jednom čujete ovu caku nećete prestati da je koristite
Kada jednom čujete ovu caku nećete prestati da je koristitefoto: Printscreen Youtube

Većinu neprijatnih mirisa od kuvanja možete ukloniti ako u 1dl vode dodate 2 kašičice sirćeta i kuvate do vrenja. Isparenje ove mešavine učiniće da se otkloni neprijatan miris u kuhinji. Slično tome možete se otarasiti ostalih neprijatnih mirisa iz cele kuće. Sipajte malo sirća u posudu i ostavite je na željeno mesto. Nakon par dana upiće sve mirise. Obzirom da će za nekoliko dana ispariti dopunite posudu sirćem.

Mirisi od kućnih ljubimaca

Samo ovako vaši ljubimci će moći slobodno da se šetaju po domu
Samo ovako vaši ljubimci će moći slobodno da se šetaju po domufoto: Profimedia

Ukoliko čuvate ljubimce u stanu ili kući, neugodan miris koji ostaje za njima na tepihu ili nameštaju možete odstraniti kada pospete soda bikarbonu i ostavite da odstoji barem 15 minuta (može i duže ukoliko je miris jači), a zatim sve to usisajte. Soda bikarbona je odličan absorber neprijatnih mirisa i upiće ih sve za kratko vreme.

Miris iz frižidera

Problem sa neugodnim mirisom u frižideru rešićete ako ostavite otvorenu posudu sa praškom za pecivo preko noći. To će upiti sav miris nakon čega možete prebrisati sve police i rešetke rastvorom vode i sirća.

Čuvanje sobnih biljaka znatno može poboljšati kvalitet vazduha, samo nemojte preterivati sa zalivanjem, jer onda možete imati problem sa ustajalom vodom ili mokrom zemljom koje mogu prouzrokovati neprijatne mirise.

BONUS VIDEO:

03:53

NEMA MI SINA NIGDE, NESTAO JE SA DRUGOM Majka tinejdžera očajna: Šta god da je uradio, molim ga da se vrati kući

(Espreso/ Naj Žena/ Prenela I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.