EVO KAKO DA OČISTITE KUHINJU ZA SAMO 5 MINUTA: Neće biti MASNA ni FLEKAVA, caka je PROSTA
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/Aurikatariina

savet

EVO KAKO DA OČISTITE KUHINJU ZA SAMO 5 MINUTA: Neće biti MASNA ni FLEKAVA, caka je PROSTA

Za čišćenje kuhinje ne morate da odvojite ceo vikend, može da zablista u roku od samo 5 minuta, a toliko ćete imati svakog dana…

Objavljeno:

Ako želite brzo da očistite kuhinju, pridržavajte se starih pravila „od vrha do dna“ i „od napred ka nazad“. „To štedi vreme i nećete udvostručiti posao“, kažu stručnjaci. Evo šta možete da uradite za pet minuta, što je idealno ako imate neočekivane goste, piše Family Handiman.

Ormarići

Nekoliko masnih mrlja može da zaprlja celu kuhinju. Deni Lipford, stručnjak za domaćinstvo i voditelj televizijske i radio emisije „Vlasnik kuće“, ima sjajan savet o tome kako brzo očistiti kuhinju: „Zagrejte vlažni sunđer na minut u mikrotalasnoj pećnici, a zatim dodajte deterdžente s citrusima. Topli sunđer će uklonite mrlje i smanjite vreme čišćenja.

Sudopera

Dobra sudopera od nerđajućeg čelika je najvažniji deo vaše kuhinje. Za brzo čišćenje sudopera bez ogrebotina koristite vlažni sunđer i sodu bikarbonu. „Soda bikarbona će ukloniti mrlje bez grebanja površine“, kaže Ketlin Mekivoj za Msn.com. „Nakon čišćenja mrlja, napunite bocu sa raspršivačem s sirćetom i isperite sudoperu“, objašnjava MekEvoj. Sirće deluje kao dezinfekciono sredstvo. Isperite vodom i sudopera će zasijati kao nova.

Sudopera
foto: Printscreen/youtube/ MissusWhoDoesStuff

Osvežite vazduh

Veoma je važno da osvežite vazduh, pokušajte da pronađete prirodne načine ili mirisne sveće kako biste pomogli da se vaša kuhinja oseća svežije.

Očistite pod

Jedna od najvažnijih stvari je da pod u kuhinji bude čist i svež. Ne možete očekivati da gosti izuju cipele ako vam je pod prljav. Brzo pometite metlom ili usisivačem, a zatim brzo očistite prosutu hranu vlažnom mikro krpom ili papirnim ubrusom

Očistite vidljivi nered

Radna ploča i kuhinjski sto često služe kao smetlište za sve. Pošta, čarape, gumice za kosu, ključevi, igračke i drugo mogu učiniti da inače čista kuhinja izgleda pretrpano. Nije baš privlačno kada gost mora da sklanja đubre u stranu da bi seo. Gosti se osećaju opušteno kada vaš prostor izgleda organizovano. „Umesto da svaku stavku vraćate na svoje pravo mesto jednu po jednu, sakupite sve predmete koji ne pripadaju i stavite ih na jednu gomilu“, kaže Kulaga. Čuvajte ih u vrećici ili kutiji i stavite u ormar. Kasnije se predmeti mogu pravilno odložiti.

Bonus video:

01:59

Rade Lacković o masovnoj tuči u kojoj se našao

(Espreso/Ksrtarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.