ŽENE SA 1 BOJOM OČIJU SU OTPORNIJE NA BOL I LAKŠE PODNOSE POROĐAJ: Naučnici došli do ŠOKANTNOG OTKRIĆA, neverovatno
Oči, Foto: Filip Plavčić

PAŽNJA

ŽENE SA 1 BOJOM OČIJU SU OTPORNIJE NA BOL I LAKŠE PODNOSE POROĐAJ: Naučnici došli do ŠOKANTNOG OTKRIĆA, neverovatno

Istraživanje naučnika sa Univerziteta u Pitsburgu pokazalo je i da se po boji očiju može videti i ko je talentovan za koji sport

Objavljeno:

Plavooke i zelenooke žene su otpornije na bol u odnosu na one sa smeđim i crnim očima. Istraživanje naučnika sa Univerziteta u Pitsburgu pokazalo je i da se po boji očiju može videti i ko je talentovan za koji sport.

Oni su pratili više hiljada žena tokom porođaja i na osnovu upoređivanja utvrdili da žene sa svetlom bojom očiju imaju viši prag tolerancije na bol i da odgovor za to leži u genima.

Ajlajner, Oči, Šminka
foto: Profimedia

„Postoji 12 različitih kombinacija gena koji daju određenu boju očima. Međutim, pored toga što „boje“ oči, ovi geni utiču i na druga dešavanja u organizmu. Na primer, melanin, koji utiče na to da oči budu tamnije nijanse, takođe ubrzava reakcije u mozgu, zbog čega je tamnooka osoba osetljivija na alkohol“, objasnili su naučnici u studiji.

U njoj se navodi i da osobe s tamnijim očima, usled karakterističnih kombinacija gena, postižu bolje rezultate u sportovima poput bejzbola, dok su osobe sa plavim očima talentovanije za planinarenje ili golf.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Krstarica/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.