IMATE PROBLEM SA PREKOMERNOM TEŽINOM? Evo načina kako možete sebi da pomognete!
Vaga, Foto: Leung Cho Pan / Panthermedia / Profimedia

Promo

IMATE PROBLEM SA PREKOMERNOM TEŽINOM? Evo načina kako možete sebi da pomognete!

Dnevna merenja najdelotvornija su za mršavljenje, nedeljno merenje je takođe preporučljivo

Objavljeno: 15:02h

Za većinu zdravih ljudi telesna težina je samo jedan od nekoliko pokazatelja koji daju uvid u stanje u kojem se organizam nalazi. Pored telesne mase (BMI) postoje i drugi parametri na koje treba obratiti pažnju u cilju praćenja opšteg zdravlja i održavanja vitke figure.

Pomoću nove tehnologije moguće je kontinuirano praćenje svih bitnih parametara!

Stopa telesne masti, je udeo masti u odnosu na ukupnu telesnu masu. Masa masti izražena u kilogramima je stvarna težina masti u vašem telu. Količina energije (kcal) koje unosimo tokom dana, jednim delom se troše za zadovoljenje dnevih potreba organizma. Količina energije koja je uneta, a prevazilazi dnevne potrebe u organizmu. Tu energiju organizam skladišti kao višak, što vremenom dovodi do gojaznosti.

Mišićna masa, je udeo mišića na ukupnu telesnu težinu. Mišići su bitni za celokupno funkionisanje organizma i treba voditi računa o tome da li su dovoljno razvijeni i zdravi. Oslabljenost mišića dovodi do raznih komplikacija kao što su bolovi u leđima, vratu, bolove u mišićima, osećaj iscrpljenosti i umora prilikom redovnih dnevnih aktivnosti.

Indeks visceralne masti, visceralne masti su vrsta telesnih masti koje se skladište u trbušnoj duplji. Najčešće se nalazi u blizini unutrašnjih organa kao što su jetra i creva. Istraživanja su pokazala da visceralna masnoća može da izazove pojavu insulinske rezistencije, visok pritisak, srčani udar i šlog.

Nivo vode u telu, je udeo vode na ukupnu telesnu težinu. Ljudski organizam u proseku je sačinjen od 60% vode, to je između 35l i 50l vode u zavisnosti od pola, težine, itd. Hidratacija organizma je bitna jer u suprotnom posledice mogu biti veoma ozbiljne po zdravlje.

I još bitnih parametara: koštana masa, sadržaj proteina, BMR (bazalni metabolizam), metabolička starost, tip tela, masa telesne masti, indeks telesne masti, nivo gojaznosti, idealna telesna masa, kontrola telesne mase, telesna masa bez masti.

Vremenski raspon “merenja”

Dnevna merenja najdelotvornija su za mršavljenje, nedeljno merenje je takođe preporučljivo. Provera težine jednom nedeljno može da ponudi tačan odraz napretka. Preporuka je da se merenje telesne težine i parametara obavlja ujutru nakon korišćenja kupatila, a pre jela i pića. Uvek koristite istu vagu za merenje kako bi osigurali tačnost informacija. Zato je jako važno izabrati odgovarajući i pouzdan uređaj.

Variranje težine, šta treba znati?

Dnevna težina može da varira usled zadržavanja vode i hormonalnih promena. Normalno je videti razliku od nekoliko kilograma iz dana u dan jer varijable kao što su doba dana, pre ili posle obroka, odlazak u toalet i menstrualni ciklusi kod žena.

Pouzdan način “merenja”

AURON Smart Fitness Analyzer daje detaljan pregled težine i gore navedenih parametara i analizu dobijenih rezulata pomoću aplikacije na telefonu.

Auron
foto: Promo

Povezivanje putem bluetooth opcije omogućava jednostavno i lako korišćenje tokom upotrebe pametne vage.

Olakšajte sebi put do savršene linije i poručite pametnu vagu jednim klikom OVDE ili pozivom na broj telefona 011/4420-502 radnim danima od 9 do 17 časova. Ne propustite i da iskoristite trenutnu AKCIJU!

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.