JELENA ĐOKOVIĆ OVAJ NAPITAK NE PRESKAČE, EVO KOLIKO DOBRO UTIČE NA ORGANIZAM: Potrebna vam je samo JEDNA BILJKA
Jelena Đoković, Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia

sjajno

JELENA ĐOKOVIĆ OVAJ NAPITAK NE PRESKAČE, EVO KOLIKO DOBRO UTIČE NA ORGANIZAM: Potrebna vam je samo JEDNA BILJKA

Prilikom nedavnog javljanja na Instagramu videli smo je sa čašom privlačnog žutog napitka, a ubrzo smo saznali da je reč o čaju od kurkume

Objavljeno:

Jelena Đoković važi za ženu koja veoma vodi računa o svom zdravlju, a samim tim i o tome šta unosi u organizam. Kako sama priznaje, važno joj je da namirnice koje konzumira imaju nutritivnu vrednost, da su kvalitetne, ali i ukusne. Evo šta je njena nova preporuka.

Prilikom nedavnog javljanja na Instagramu videli smo je sa čašom privlačnog žutog napitka, a ubrzo smo saznali da je reč o čaju od kurkume.

Saveti Jelene Đoković za čišćenje organizma od praznične hrane definitvno rade, a za ovin napitkom svi su bukvalno otkačili.

Kurkuma
foto: Profimedia

Kurkuma, čiji je glavni aktivni sastojak kurkumin, deluje na dva ključna načina. Prvo, kurkumin ima termogenetske efekte, prirodno povećavajući unutrašnju telesnu temperaturu, što ubrzava proces razgradnje hranjivih tvari, posebno masnoća, i povećava metabolizam. Osim toga, kurkumin doprinosi detoksikaciji jetre, čime čisti celokupno telo i podržava efikasno sagorevanje masnoća. Sinergija svih sastojaka u kurkumi, kada se koristi, može imati povoljan uticaj na čišćenje jetre i održavanje optimalnog funkcionalnog nivoa organizma.

Kako se sprema čaj za brži metabolizam

Ako želite da ubrzate svoj metabolizam, poboljšate probavu i podstaknete gubitak kilograma, razmatrajte konzumaciju čaja od kurkume tokom minimalno 5 dana.

Priprema ovog napitka je jednostavna: potrebno je svega ¾ kafene kašičice kurkume, 2 velike kašike domaćeg meda i 3 šoljice vode. Kurkumu istopite u vodi i kuvajte dok se količina vode ne smanji na nivo dovoljan za 2 šoljice. Nakon toga, procedite smesu, dodajte med i po želji malo mleka kako biste dobili završeni napitak.

Jelena Đoković
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Redovna konzumacija ovog čaja može doprineti bržem metabolizmu i podržati vaše ciljeve u vezi sa gubitkom težine.

Deklarisana veganka godininama se pridržava strogog režima bez mesa, mleka i šećera ali malo je poznato kako se Jelena Đoković odlučila da vodi život po ovakvim pravilima. Supruga najboljeg tenisera istakla je da se ovog pravilnika pridržavala jer je morala te je ishrana Jelene Đoković tada kao i sad podrazumevala sve sirove namirnice.

Kako i sama kaže, sve je počelo još tokom studentskih dana.

- Počela sam da razmišljam kako da preživim tri godine, jer nisam imala novca da jedem u ne znam kakvim restoranima, a nisam ni živela u domu gde imam kuhinju. Tako da je veganstvo krenulo iz muke, rekla je Jelena.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/BlicŽena/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.