AKO SE TUŠIRATE OVAKO KAO DŽEMS BOND, VAŠE SRCE ĆE "PUCATI" OD ZDRAVLJA: Onesvestićete se kako UTIČE NA TELO
Džejms Bond, Foto: Prinstcreen/Youtube/jamesbond007

paŽnja

AKO SE TUŠIRATE OVAKO KAO DŽEMS BOND, VAŠE SRCE ĆE "PUCATI" OD ZDRAVLJA: Onesvestićete se kako UTIČE NA TELO

Škotski način tuširanja pomaže u opuštanju, a studija iz 1994. godine je pokazala da je povećanje glutationa, antioksidanta koji osigurava najbolju efikasnost drugih antioksidanata, vidljivo nakon tuširanja hladnom vodom.

Objavljeno:

Način na koji se tušira Džejms Bond naziva se škotsko tuširanje. To je zapravo, tuširanje hladnom vodom koje ima mnoge zdravstvene prednosti - poboljšava imunitet i cirkulaciju krvi, što je važno za zdravlje srca. Uz to, pomaže u oporavak mišića i smanjuje pojavu bolova posle vežbanja. Osim što prija telu, tuširanje hladnom vodom sagoreva masnoće i pomaže u borbi protiv depresije. Takođe, povećava budnost i mentalnu oštrinu.

Škotski način tuširanja pomaže u opuštanju, a studija iz 1994. godine je pokazala da je povećanje glutationa, antioksidanta koji osigurava najbolju efikasnost drugih antioksidanata, vidljivo nakon tuširanja hladnom vodom. Studija iz 2008. je pokazala da je hladna hidroterapija imala analgetski učinak na pojedince i delovala kao lek za depresiju, odnosno popravila je raspoloženje.

Tuširanje
foto: Profimedia

Sve navedene fizičke i mentalne pozitivne strane pomažu da razumemo zašto se sportisti i vojnici redovno kupaju u ledenoj vodi posle vežbanja. Uz kratko tuširanje hladnom vodom ili ledenu kupku dnevno, možete znatno poboljšati celokupno zdravlje. Potrebno je samo nekoliko minuta izdržati hladnoću.

02:21

SVI MISLE DA JE OVA BOLEST ISKORENJENA, A VREBA NA SVAKOM KORAKU! Simtom je svrab, ali češanje pogoršava stvar HIGIJENA PRESUDNA!

(Espreso/Najžena/Vesna Vukadinović/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.