DOMAĆICA OTKRILA KAKO BRZO I LAKO DA OČISTITE PRAŠINU SA ROLETNI: Sve žene se muče kad ribaju UNUTRAŠNJU STRANU
Ilustarcija, Foto: Profimedia

savet

DOMAĆICA OTKRILA KAKO BRZO I LAKO DA OČISTITE PRAŠINU SA ROLETNI: Sve žene se muče kad ribaju UNUTRAŠNJU STRANU

Prljave roletne kvare izgled prozora – kod kuće. Oni su odličan dodatak prozoru, ali brzo postaju sabirno mesto za prašinu, prljavštinu i alergene.

Objavljeno:

Čišćenje roletni za mnoge može biti dugotrajan zadatak, ali postoji jednostavan i efikasan način da osvežite svoje roletne i vratite im prvobitni sjaj bez podizanja prašine i stvaranja dodatnog nereda.

Antistatičke krpe za prašinu i krpe od mikrovlakana pokazale su se kao pravo rešenje u održavanju čistoće bez nepotrebnog podizanja prašine. Dodavanjem jednostavne mešavine vode i alkoholnog sirćeta možete bez problema da očistite roletne.

prozor
foto: Avon and Somerset Police

Potrebni su vam:

antistatička krpa za prašinu ili krpa od mikrovlakana mešavina vode i alkoholnog sirćeta (odnos 1:1) Posuda za mešanje četka

Postupak

Priprema rastvora za pranje: U jednoj posudi pomešati vodu i alkoholno sirće u jednakom odnosu. Ova kombinacija će efikasno ukloniti prljavštinu i istovremeno sprečiti ponovno nakupljanje prašine.

Krpa: Koristite antistatičku krpu za prašinu ili krpu od mikrovlakana. Ove vrste krpa su idealne jer sprečavaju nakupljanje prašine na površini roletni.

Navlažite krpu: Ravnomerno navlažite krpu mešavinom vode i alkoholnog sirćeta. Uverite se da nije previše mokar kako biste izbegli da voda kaplje na pod.

Čišćenje letvica: Nežno obrišite svaku letvicu na roletni. Pomeranjem krpe u jednom pravcu od vrha do dna, efikasno ćete ukloniti prašinu i prljavštinu. Ako imate problema da se prašina zaglavi između letvica, koristite četku.

Obrišite obe strane: Ponovite isti postupak na obe strane roletni. Ovo će obezbediti sveobuhvatno čišćenje i osveženje.

Suva krpa: Nakon što je čišćenje završeno, koristite suvu krpu ili antistatičku prašinu za dodatno poliranje roletni. Ovo će sprečiti nakupljanje prašine na očišćenim površinama.

Ovim jednostavnim postupkom nećete samo efikasno očistiti prljave roletne, već ćete uživati i u čistom i svežem okruženju bez podizanja prašine.

Bonus video:

04:50

PREDSEDNIK UGANDE JE NA SAMITU PRIČAO O BEOGRADU Ivica Dačić o Samitu nesvrstanih: Bili smo u ulozi posmatrača ZBOG OVOGA

(Espreso/Krstarica/A.J./Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.