RECEPT ZA PRAVO ITALIJANSKO TESTO ZA PICU KOJE ĆETE OBOŽAVATI: Samo ovako će korica biti savršena, a ukus BOGOVSKI
Pica, Foto: Printscreen/Youtube/stefanysteph1908

prava italijanska

RECEPT ZA PRAVO ITALIJANSKO TESTO ZA PICU KOJE ĆETE OBOŽAVATI: Samo ovako će korica biti savršena, a ukus BOGOVSKI

Za pripremu ovog recepta koristi se brašno za picu tipa 00 koje vam omogućuje da tanko razvučete testo bez kidanja

Objavljeno:

Pica napolitana smatra se jednom od najboljih pica na svetu. Ima laganu i tanku koricu, a testo se pravi od posebnog brašna koja napuljskoj pici daje jedinstven ukus. Iako je za pravljenje ove pice potrebno malo više vremena, isplati se, piše punkufer.hr.

Za pripremu ovog recepta koristi se brašno za picu tipa 00 koje vam omogućuje da tanko razvučete testo bez kidanja. Uz to idealno je za pečenje na jakoj vatri. Ako ne želite da kupite posebno brašno za izradu ovog testa možete koristiti i brašno za hleb, ali moraćete da budete pažljiviji prilikom pravljenja.

Uz brašno potrebno vam je i malo soli, šećera, instant suvog kvasca, tople vode i ulja. Po želji možete dodati i malo belog luka u prahu i mediteranskih začina da začinite testo.

Sastojci za testo za picu napolitanu:

– 250 g brašna tipa 00 + dodatno brašno za mešenje – 180 ml tople vode – 2 kašike ulja – 1 kašičica soli – ½ kašičice šećera – ¼ kašičice instant suvog kvasca – začini po želji

Univerzalno testo, Testo
foto: Printscreen/Youtube/ PORODIČNA SVAKODNEVICA

Priprema testa za picu napolitanu:

Pomešajte brašno, šećer, so, instant suvi kvasac i toplu vodu u velikoj činiji. Pazite da voda ne bude prevruća jer će onemogućiti delovanje kvasca.

Odmah dodajte i beli luk i dodatne začine ako ih koristite.

Od sastojaka zamesite testo.

Prebacite smesu na pobrašnjenu površinu i mesite oko 10 minuta.

Oblikujte testo u kuglu i stavite u staklenu posudu koju ste premazali uljem. Pokrijte plastičnom folijom i pustite da se diže na sobnoj temperaturi oko 12 sati.

Podelite testo na pola i oblikujte svaku polovinu u kuglu. Vratite ih u staklenu posudu, pokrijte je i pustite da se diže još 45 minuta.

Pica
foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

Zagrejte rernu na 250 stepeni.

Prebacite kugle testa na pobrašnjenu površinu i razvucite ih rukama dok ne dobijete krug. Razvlačite testo rukama dok ne dobijete krug razmere oko 25 do 30 centimetara.

Stavite testo u kalup ili na kamen za pečenje pice, prekrijte omiljenim nadevima i stavite da se peče u prethodno zagrejanoj rerni oko 8 do 10 minuta, odnosno dok se ne ispeče do kraja.

BONUS VIDEO

02:10

NAJJEDNOSTAVNIJA PILETINA KOJA BUDI SVA ČULA! Recept koji će obožavati svi ukućani: Brzo, lako i ukusno!

(Espreso/citymagazine/prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.