OVA UKRAJINSKA SARMA JE ZALUDELA BALKAN, NEMA MOTANJA A MOŽE NAHRANITI ČETVORO GLADNIH: Ni SRPSKA joj ne može NIŠTA
Sarme, Foto: Printscreen/youtube/Uvek Ukusno

PAŽNJA

OVA UKRAJINSKA SARMA JE ZALUDELA BALKAN, NEMA MOTANJA A MOŽE NAHRANITI ČETVORO GLADNIH: Ni SRPSKA joj ne može NIŠTA

Sarmoljupci, ako vam je dosta motanja, ovo je pravi recept za sarmu za vas

Objavljeno:

Holubci (golubci) je ukrajinski naziv za sarmu čije je tradicionalna verzija prilično slična našoj. Sinonim je za zimu, a kako zahteva dosta posla, često se priprema za posebne prilike. Zato se netko dosetio napraviti slično jelo, jednako bogatog ukusa i sa istim sastojcima – ali gotovo za samo pola sata (bez pečenja).

Sarmoljupci, ako vam je dosta motanja, ovo je pravi recept za sarmu za vas.

Ukrajinski recept koristi sveži kupus koji se u ovoj verziji ne obmotava oko mesa, ali možete koristiti i ukiseljeni ako se ne želite odreći poznatog ukusa. Takođe možete koristiti mešavinu mlevene junetine i svinjetine, ako vam je draža od same svinjetine. Količina sastojaka iz recepta nahraniće četvoro gladnih.

Sastojci za lenju sarmu:

Sarma
foto: Printscreen/Youutube/ Moja mala kuhinja

5 kašika maslaca, isečenog na komadiće

3 manje šargarepe, oljuštene, krupno narendane

1 velika glavica luka, naseckana na sitno

3 čena belog luka, naseckana na sitno

½ manje glavice kupusa ili kiselog kupusa, iseckanog

so

½ kg mlevene svinjetine

2 šoljice ohlađenog kuvanog belog pirinča dugog zrna

4 kafene kašičice mlevene paprike

sveže mleveni biber

1 kašičice mlevenih pahuljica ljute paprike

700 ml passate od paradjza

kisela pavlaka i krupno naseckana mirođija, za posluživanje

topli hleb, za posluživanje

Priprema:

Rastopite maslac isečen na komade u velikoj šerpi na srednje jakoj vatri. Dodajte luk, beli luk i šargarepu i dinstajte dok šargarepa ne omekša, a luk ne postane staklast, 10-ak minuta. Trećinu smese premestite u posudu i ostavite sa strane.

U šerpu s dinstanim povrćem dodajte isečeni kupus, posolite i dinstajte dok kupus ne omekša, oko 10 do 12 minuta. Prebacite u drugu posudu i ostavite da se ohladi.

Zagrejete rernu na 200 stepeni.

03:31

OVO JE RECEPT ZA PRAVE SREMAČKE SALČIĆE! Posebnu slast im daje NEOBIČAN SASTOJAK po kome su ovi kolačići dobili ime

(Espreso/zadovoljna/punkufer.hr/prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.