NAPRAVITE STARI SRPSKI SPECIJALITET OD JAJA I STAROG HLEBA KOJI SU U JUGI TAMANILI: Lizaćete tanjir koliko je DOBRO
Hleb, Foto: Printscreen/Youtube/UradiSamaIdeje

recept

NAPRAVITE STARI SRPSKI SPECIJALITET OD JAJA I STAROG HLEBA KOJI SU U JUGI TAMANILI: Lizaćete tanjir koliko je DOBRO

Jeftino i ukusno jelo koje će vam se svideti

Objavljeno:

Od starog hleba mogu se da se naprave brojna slana ili slatka jela. Donosimo vam recept za složenac od hleba, jaja, sira i pečuraka koji će zadovoljiti i najzahtjevnija nepca.

Ovo jelo izvrsna je ideja za doručak, ručak ili večeru.

Sastojci:

10 jaja

½ kg (starog) hleba

400 grama šampinjona

Hleb
foto: Printscreen/Youtube/UradiSamaIdeje

400 grama svežeg spanaća

200 ml mleka

150 grama narendanog topivog sira

1 manji luk

1 kašičica senfa

so i biber po želji

malo maslinovog ulja

Priprema:

1. Zagrejte rernu na 200 stepeni.

2. Hleb isecite na jednake kocke veličine oko jednog centimetra.

3. U većem tiganju na malo maslinovog ulja propržite pečurke i luk koje ste prethodno očistili i isekli. Za to će vam biti potrebno oko pet minuta na srednje jakoj temperaturi.

4. U velikoj činiji istucite jaja, pomešajte ih s mlekom, kockicama hleba, pečurkama, lukom, svežim spanaćem i polovinom narendanog sira. Posolite, pobiberite i dodajte senf. Sve dobro izmešajte.

5. Smesu prebacite u namašćeni pleh za pečenje. Preko pospite ostatak narendanog sira.

6. Pleh prekrijte aluminijskom folijom i stavite da se peče oko pola sata. Pred kraj pečenja uklonite foliju kako bi sir na vrhu dobio zlatnosmeđu boju.

7. Poslužite sa salatom po želji.

Prijatno!

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Stil/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.