OVO JE PRAVA MERICA ZA OMEKŠIVAČ: Zaboratite na ČEP, veš mašina ovako najbolje pere
Ilustracija, Foto: Printscreen/TikTok/wirecutter

savet

OVO JE PRAVA MERICA ZA OMEKŠIVAČ: Zaboratite na ČEP, veš mašina ovako najbolje pere

Korišćenje omekšivača tkanini može koristiti, posebno kada je reč o smanjenju statike i stvaranju da materijali budu baršunasti i prijatni na dodir.

Objavljeno:

Dodavanje umerenih količina može biti najbolji način da dobijete sve prednosti, bez ikakvih nedostataka. Međutim, neki ljudi dodaju u ciklus pranja ceo čepa ili čak i više misleći da će im odeća i veš tako mirisati mnogo intenzivnije i duže. Ali greše, jer previše omekšivača ponekad može uzrokovati iritaciju kože ili ostaviti mrlje na odeći koji bi mogli izazvati alergije.

Budući da ovi proizvodi sadrže ftalate koji istiskuju mirise iz tečnosti u tkaninu, EWG napominje da ako neko ima osetljivu kožu, sintetički mirisi mogli bi je više uznemiriti, naročito ako koristite previše omekšivača.

omekšivač
foto: Andy Selinger / Avalon / Profimedia

Treba proveriti šta na omekšivaču piše, jer neki proizvodi mogu biti više koncentrovani i snažniji od drugih. Nadalje, i svaka mašina za veš je različita.

Ako se pitate koliko omekšivača koristiti, nemojte ići prema linijama na čepu. Umesto toga zgrabite kašiku!

Jedna velika kašika omekšivača troši se na 3,5 kilograma veša, što znači da se za obične mašine za veš kapaciteta 7 kilograma koriste dve kašike, prenosi UNA.

Bonus video:

02:25

VIRUSOLOG MATIRAO ANTIVAKSERE! Po pravilu su rusofili, a kad im postavim jedno pitanje o Putinu SVI MUCAJU! Progovorio o BOLESTI X

(Espreso/Krstarica/A.J./Prnosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.