recept
FRANCUSKI HLEB PO RECEPTU BAKA JELE: Gotov očas posla, a jako ZDRAV i PREUKUSAN
Recept za francuski hleb
Ovako se pravi originalni francuski hleb:
Potrebno je:
- 1 kg brašna T.1100
- 30 gr svežeg kvasca
- 1 kašičica čećera
- 550 ml mlake vode
- soli
- 1 kašičica ravna soli
- 3 kašike maslinovog ulja
Priprema
U malo tople vode izmrviti kvasac dodati šećer i promešati, Ostaviti da zapeni. Sipati u vanglu brašno vodu i kvasac Izmešati, dodati ulje i so i dobro rukama obraditi.
Ostavitri da odmara 30 minuta. Istresti na sto malo razmesiti pa izdvojiti po 300 gr loptice i rikom oblikovati. Pokriti da odmore 6 minuta.
Razvijati svaku lopticu nadugasčko veličine pleha rerne. Pleh obložiti pek papirom . Uvijati testo u tanke rolnice i redjati u pleh savijati papir da se rolmice ne dodiruju.
Oštrim nožem koso malo zaseći na tri mesta. Pokriti da odmaraju 10 minuta pa peći na 220 stepeni C pa smanjiti na 200 stepeni i peći 45 minuta da budu baš reš . Fantastičan hleb tako mirisan i sladak
Bonus video:
(Espreso/Prenosi M.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!