OVAJ MUŠKARAC JE IZGUBIO 30 KILA ZA 6 MESECI, A SAD JE OTKRIO I KAKO: Pali su u NESVEST kad je priznao ŠTA JE RADIO
Ilustracija, Foto: Prinstcreen/reddit/Fit_Earth8823

paŽnja

OVAJ MUŠKARAC JE IZGUBIO 30 KILA ZA 6 MESECI, A SAD JE OTKRIO I KAKO: Pali su u NESVEST kad je priznao ŠTA JE RADIO

To je u suštini tajna njegovog uspeha i razlog zašto je izgubio neverovatnih 36 kilograma za šest meseci

Objavljeno:

Tridesetšestogodišnji korisnik Reddita (u/Fit_Earth8823) objavio je svoje najnovije slike fizičkog napretka na jednom podforumu popularne platforme. Uporedne slike otkrivaju da je napravio veliku transformaciju i prema njegovim rečima izgubio čak 36 kg za samo šest meseci.

Šta je njegova tajna? Na našu sreću, dotični Redditor je bio dovoljno ljubazan

Ne postoje prečice za mršavljenje. Prvo što morate da uradite je da napravite odgovarajući plan ishrane koji će vam omogućiti da unosite manje kalorija na dnevnom nivou.

Brojte kalorije Da biste smršali, morate da trošite više kalorija nego što unosite. Izračunajte koliko kalorija bi trebalo da unose osobe vaše visine, i od date brojke oduzmite 250-500 kalorija. Dobijeni rezultat bi trebalo da bude vaš dnevni unos kalorija za postepeno skidanje kilograma.

Konzumirajte dovoljno proteina Proteini su neophodni za očuvanje mišićne mase tokom dijete. Ciljajte na 1-1,5 grama proteina po kilogramu telesne težine dnevno.

Ograničite unos ugljenih hidrata i masti Da biste stvorili kalorijski deficit, verovatno ćete morati da smanjite unos ugljenih hidrata i masti. Međutim, važno je ne eliminisati ove makronutrijente u potpunosti, jer su oni i dalje neophodni za optimalno zdravlje i nivo energije.

Jedite puno hrane bogate vlaknima

Mršavljenje, Salo, Stomak, Dijeta
foto: Profimedia / Serhiy Stakhnyk / Alamy / Alamy /

Hrana bogata vlaknima poput voća, povrća i integralnih žitarica može vam pomoći da se osećate siti i zadovoljni tokom dijete.

Ostanite hidrirani Adekvatna hidratacija je neophodna za optimalno zdravlje i takođe može pomoći u suzbijanju gladi.

Važno je napomenuti da uspešna dijeta zahteva strpljenje i doslednost. Nije preporučljivo pokušavati da izgubite previše telesne mase prebrzo, jer to može dovesti do gubitka mišića i drugih zdravstvenih problema.

Ciljajte na postepenu, održivu stopu gubitka kilograma i obavezno slušajte svoje telo i prilagodite svoj plan ishrane, ako ne daje rezultate.

Gorepomenuti korisnik Reddita razumeo je ove savete. On kaže da jede „ispod 2.000 kalorija dnevno“, a za svoju dijetu je odabrao sledeće namirnice.

„Jedem puno istih stvari što mi olakšava dijetu. Proteinske pločice i palačinke, sendviči — jaje ili neko nemasno meso, piletina, pirinač, jogurt. Ali ima dana kada jedem malo pice ili lazanje, ali tog dana jedem manje pre ili posle velikog obroka”, napomenuo je on.

Doslednost je ključna

Međutim, postoji jedan ključni aspekt smanjenja unosa kalorija koji mnogi ljudi priznaju na samom početku, ali ne uspevaju da ga zadrže dugo vremena, a to je da se dosledno moramo držati svog plana ishrane.

Imajući to u vidu, mnogi profesionalni bodibilderi i sportisti se zaklinju da imaju dane kada ne vode računa o tome šta jedu, što im omogućava da oslobode svoju nagomilanu želju za hranom koja možda ne odgovara njihovim ciljevima. Ovih dana oni navodno jedu šta god žele, ne obraćajući pažnju na kalorije.

Gospodin s Reddita koji je napravio veliku transformaciju svog tela, međutim, nije sebi nijedan dan dao oduška. On možda nije svaki dan uspeo da bude ispod svog kalorijskog limita, ali nikad ga namerno nije prešao.

To je u suštini tajna njegovog uspeha i razlog zašto je izgubio neverovatnih 36 kilograma za šest meseci.

Ako kuburite s viškom kilograma ili bi jednostavno želeli da izgledate još vitkije, savetujemo vam da i vi preskočite ove slobodne dane kad se jede bilo šta, bar dok ne ispunite svoj cilj tj. dođete do željene težine.

00:33

OD KRETEN DIJETE KILOGRAMI SAMI NESTAJU! Voislav Ilić otkrio kako da lako smršate, bez TRENIRANJA I ZDRAVE ISHRANE

(Espreso/city magazin/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.