TRENER OTKRIO TAJNU BRZOG MRŠAVLJENJA BEZ ODLASKA U TERETANU I DIJETA: Nema potrebe da GLADUJETE, samo uradite OVO
Ilustracija, Foto: PrintScreen/ TikTOk/ ms.kendelllopez

SUPER SAVET

TRENER OTKRIO TAJNU BRZOG MRŠAVLJENJA BEZ ODLASKA U TERETANU I DIJETA: Nema potrebe da GLADUJETE, samo uradite OVO

Gubitak težine može biti težak i zahteva disciplinu

Objavljeno:

Gubitak težine zahteva posvećenost i istrajnost uz zdravu ishranu i redovno vežbanje, a prema ličnom treneru Majklu Hamlinu, otkrivanje neočekivanih načina može dodatno pomoći. Smeh od 10-15 minuta dnevno može sagoreti do 40 kalorija, a dodatne aktivnosti kao što su parkiranje dalje od odredišta ili šetanje posle obroka mogu povećati broj koraka i poboljšati opšte zdravlje. Kućni poslovi, poput vađenja veša, takođe predstavljaju efikasnu aktivnost, a kombinovanje ovakvih radnji sa redovnim vežbanjem može podržati proces gubitka težine

U kombinaciji sa zdravom, uravnoteženom ishranom i redovnim vežbanjem, mnoštvo iznenađujućih radnji može vam pomoći da pomerite iglu na vagi.

Hrana, Namirnice
foto: Tatiana Bralnina / Alamy / Alamy / Profimedia

- Uspešan gubitak težine je putovanje koje zahteva posvećenost i istrajnost, rekao je Majkl Hamlin, lični trener iz Kanade i osnivač EverFlek Fitness-a sa preko 15 godina iskustva u ovoj oblasti.

- Iako su zdrava ishrana i redovno vežbanje neophodni, uključivanje neočekivanih i prijatnih aktivnosti u vašu rutinu može vam pomoći da sagorete više kalorija i ostanete motivisani na putu ka srećnijim i zdravijim vama, rekao je Hamlin za Fok Nevs Digital.

1. Smejte se više

Evo zabavnog načina za sagorevanje kalorija: - Studije su pokazale da smeh od samo 10 do 15 minuta dnevno može sagoreti do 40 kalorija. Kada se smejete, mišići vašeg tela se skupljaju i šire, što povećava broj otkucaja srca i potrošnju kiseonika, rekao je Harmlin.

Harmlin je dodao da smeh može prouzrokovati da vaše telo sagoreva više kalorija nego kada se odmarate.

- Pored toga, smeh može smanjiti nivo stresa, što može smanjiti nivoe hormona kortizola u vašem telu, nastavio je on.

Kafa, Drugarice, Kafić, Smeh, Prijatelji, Razgovor
foto: Profimedia

Rekao je da su visoki nivoi kortizola povezani sa povećanjem telesne težine.

2. Parkirajte dalje od svog odredišta

Endru Blejki, glavni trener At Iour Future Fitness u Torontu, zagovornik je odlaska sa prevoza dalje od odredišta ili parkiranja automobila na mestu gde treba više da hodate.

- Male promene u navikama su značajne kada je u pitanju gubitak težine, rekao je Blejki.

- Parkiranje dalje ili izažite iz prevoza stanicu ranije nego što je uobičajeno, to može biti dovoljno da poboljšate kretanje u vašem danu, rekao je Blejki.

- Ne samo da ćete imati dodatne korake, već ćete takođe pospešiti dodatni protok krvi i kiseonika u mozak, što može pomoći u produktivnosti kada dođete na posao, dodao je on.

3. Šetajte posle jela

Umesto da sednete još malo posle obroka, pokušajte dakrenete u brzu šetnju.

- Kada hodate posle obroka, direktno šaljete energiju iz svoje hrane u svoje ćelije, snižavajući skok šećera u krvi posle obroka i koristite energiju odmah, rekla je En Marej, vlasnica fitnes trenera kompanije Nourished Bi Anne LLC u Austinu.

Samo šetnja oko bloka ili do vašeg prilaza i nazad je bolje nego ništa, kažu stručnjaci.

lepo vreme, Zima, ljudi u beogradu, šetnja
foto: Nenad Kostić

Bria Gadd, integrativna nutricionista iz Toronta, ponovila je ovo mišljenje.

On je takođe holistički zdravstveni trener i lični trener koji vodi "Podkast o šapatu o periodu".

- Deset minuta kretanja nakon obroka može značajno smanjiti skokove glukoze u telu, smanjujući opterećenje na telu i omogućavajući telu da efikasnije reaguje na varenje i pređe u režim sagorevanja masti, rekao je on.

4. Uradite neke kućne poslove

Mali zadaci kao što su vađenje i savijanje veša će vas pokrenuti.

VebMD izveštava, na primer, da usisavanje "u trajanju od 30 minuta može sagoreti 99 kalorija ako imate oko 60kg, 124 kalorije ako imate 70 i 166 kalorija ako imate 90kg".

Košenje travnjaka u trajanju od 30 minuta može sagoreti do 200 kalorija za osobu od 83kg objavio je sajt za vesti o zdravlju 2021.

Usisavanje, Usisivač, Sređivanje, Čišćenje
foto: Profimedia

Ali kako zdravstveni trener Fran Kilinski ističe, ako želite da smršate ozbiljno, moraćete da radite na tome.

- Gubitak težine i brzina kojom je gubite zavise od mnoštva faktora, kao što su dosledno vežbanje, ishrana, vreme za ishranu, metabolizam i genetika, rekao je Kilinski.

- Međutim, umesto da se fokusirate na restriktivnu dijetu i iscrpljujuće vežbe, možda bi imalo smisla fokusirati se na ubrzavanje metabolizma aktivnostima bez vežbanja, kao što su kućni poslovi ili šetanje psa, rekao je on.

BONUS VIDEO

01:06

LAVLJA DIJETA

(Espreso/srbijadanas/prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.