AKO OVO URADITE KONDENZACIJA SE NEĆE NIKADA STVORITI NA PROZORU VAŠEG AUTOMOBILA: Vozačima će ovo OLAKŠATI ŽIVOT
Kondenzacija prozora na automobilu, Foto: Printscreen/Instagram/makedrivingsimpler

morate znati

AKO OVO URADITE KONDENZACIJA SE NEĆE NIKADA STVORITI NA PROZORU VAŠEG AUTOMOBILA: Vozačima će ovo OLAKŠATI ŽIVOT

Kada su niske temperature morate znati ovo.

Objavljeno:

Kada se hladna temperatura napolju susreće sa toplim vazduhom iz unutrašnjosti vašeg automobila, to može da izazove stvaranje kondenzacije sa strane.

U pojedinim delovima Srbije danas je malo toplije nego juče, ali i dalje se očekuju niske temperature. Kada su temperature niske tada se suočavamo sa kondenzacijom na prozorima.

Kao alternativu možete imati funkciju odmagljivača u automobilu
Kao alternativu možete imati funkciju odmagljivača u automobilufoto: Profimedia

Kondenzacija nastaje kada topli vazduh u vašem automobilu dođe u kontakt sa hladnom površinom - što je u ovom slučaju prozor vašeg automobila ili vetrobran - uzrokujući kondenzaciju vlage u vazduhu. U vozilu, ovo može izgledati kao magla iz perspektive vozača - i treba da se očisti pre vožnje, piše "Miror".

Dakle, kako se možete osloboditi kondenzacije u vašem automobilu? Prema Tojoti UK Magazinu, najefikasniji način za uklanjanje vlage iz vazduha je korišćenje sistema za klimatizaciju automobila.

- Ovaj sistem izvlači vazduh iz kabine kroz isparivač, što dovodi do toga da se vlaga u vazduhu kondenzuje na kontrolisan način i izlazi iz vozila. Ako se vazduh u kabini ne osvežava redovno, tada će se nakupiti kondenzacija, pošto vazduh bogat vlagom neće biti uklonjen. Međutim, ovo možete prisiliti promenom funkcije recirkulacije sa unutrašnjeg na svež vazduh - navode oni.

Kao alternativu možete imati funkciju odmagljivača u automobilu, koja je dizajnirana da brzo očisti vetrobran od kondenzacije duvanjem vazduha preko površine. Prema auto prodavnici, jedan od najboljih načina da sprečite stvaranje kondenzacije u vašem automobilu je da jednostavno održavate "unutrašnjost prozora, posebno vetrobrana, što je moguće čistijim". Ovo će smanjiti verovatnoću stvaranja kondenzacije i osigurati da sve što se formira bude efikasno osušeno odmagljivanjem.

BONUS VIDEO:

00:26

Ana Nikolić pozirala u gacama, širila noge

(Espreso/Republika/Nevena Jakovljević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.