brza i laka priprema
ČOKOLADNA VERZIJA TRILEĆE KOLAČA JOŠ BOLJA OD ORIGINALNOG RECEPTA: Lizaćete tanjir koliko je UKUSNO
Ovaj kolač je brzo postao popularan u celom svetu, a čokoladna verzija je bolja od originalne
Trileće je jednostavan kolač koji se pravi od mekanog biskvita i 3 vrste mleka. Podseća na naš koh, a predlažemo vam da isprobate i čokoladnu verziju. Recept za čokoladni trileće će svi obožavati već na prvi zalogaj, a priprema nije preterano komplikovana. Ovaj kolač je brzo postao popularan u celom svetu, a čokoladna verzija je bolja od originalne.
Sastojci:
Za biskvit:
100 g brašna
40 g kakaoa
1,5 kašičica praška za pecivo
1/2 kašičice soli
150 g šećera
1/2 kašike soka od limuna
3 jajeta
130 ml mleka
70 g putera
30 gr čokolade
Za fil:
120 ml toplog mleka
70 ml bademovog mleka
130 g kondenzovanog mleka
15 g kakaoa
25 g čokolade
Za ganaš:
250 ml slatke pavalke
100 g čokolade
1 kašika šećera
Recept za čokoladni trileće:
Napravite biskvit
Istopite čokoladu sa puterom na pari. Umitite belanca sa sirćetom, pa kada se formira pena, postepeno dodajte šećer i mutite dok ne dobijete čvrst šne. U posudi umutite vrelo mleko i kakao, pa dodajte istopljenu čokoladu i žumanca. Sve dobro sjedinite, a onda dodajte prosejano brašno. Opet sve lepo promešajte. Postepeno dodajte šne i lagano umešajte. Sipajte smesu u tepsiju koju ste premazali uljem i posuli brašnom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 160°C oko 25 minuta.
Za fil
Pomešajte toplo mleko i kakao, pa promešajte tako da nema grudvica. Zatim dodajte kondenzovano mleko, bademovo mleko i čokoladu koju ste prethodno istopili. Sve lepo sjedinite, pa izbockajte biskvit i preko prelijte mlečni fil.Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru da upije.
Za ganaš
Umutite slatku pavlaku sa šećerom, pa dodajte istopljenu čokoladi u sve dobro sjedinite mikserom. Premažite preko kolača.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!