ČOKOLADNA VERZIJA TRILEĆE KOLAČA JOŠ BOLJA OD ORIGINALNOG RECEPTA: Lizaćete tanjir koliko je UKUSNO
Čokoladni trileće, Foto: Printscreen/ Youtube/ Pekar Pekarica

brza i laka priprema

ČOKOLADNA VERZIJA TRILEĆE KOLAČA JOŠ BOLJA OD ORIGINALNOG RECEPTA: Lizaćete tanjir koliko je UKUSNO

Ovaj kolač je brzo postao popularan u celom svetu, a čokoladna verzija je bolja od originalne

Objavljeno:

Trileće je jednostavan kolač koji se pravi od mekanog biskvita i 3 vrste mleka. Podseća na naš koh, a predlažemo vam da isprobate i čokoladnu verziju. Recept za čokoladni trileće će svi obožavati već na prvi zalogaj, a priprema nije preterano komplikovana. Ovaj kolač je brzo postao popularan u celom svetu, a čokoladna verzija je bolja od originalne.

Sastojci:

Za biskvit:

100 g brašna

40 g kakaoa

Trileće
foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

1,5 kašičica praška za pecivo

1/2 kašičice soli

150 g šećera

1/2 kašike soka od limuna

3 jajeta

130 ml mleka

70 g putera

30 gr čokolade

Za fil:

120 ml toplog mleka

70 ml bademovog mleka

130 g kondenzovanog mleka

15 g kakaoa

25 g čokolade

Za ganaš:

250 ml slatke pavalke

100 g čokolade

1 kašika šećera

Trileće, Čokolada, Čokoladno trileće
foto: Printscreen/ Youtube/ Pekar Pekarica

Recept za čokoladni trileće:

Napravite biskvit

Istopite čokoladu sa puterom na pari. Umitite belanca sa sirćetom, pa kada se formira pena, postepeno dodajte šećer i mutite dok ne dobijete čvrst šne. U posudi umutite vrelo mleko i kakao, pa dodajte istopljenu čokoladu i žumanca. Sve dobro sjedinite, a onda dodajte prosejano brašno. Opet sve lepo promešajte. Postepeno dodajte šne i lagano umešajte. Sipajte smesu u tepsiju koju ste premazali uljem i posuli brašnom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 160°C oko 25 minuta.

Za fil

Pomešajte toplo mleko i kakao, pa promešajte tako da nema grudvica. Zatim dodajte kondenzovano mleko, bademovo mleko i čokoladu koju ste prethodno istopili. Sve lepo sjedinite, pa izbockajte biskvit i preko prelijte mlečni fil.Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru da upije.

Za ganaš

Umutite slatku pavlaku sa šećerom, pa dodajte istopljenu čokoladi u sve dobro sjedinite mikserom. Premažite preko kolača.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.