MISLITE DA SLANINA RAZARA HOLESTEROL A KAD VIDITE KAKO STVARNO UTIČE NA ZDRAVLJE JEŠĆETE UVEK: Evo koliko je DOBRA
Slanina, Foto: Prinztscreen/Youtube/agrotvsrbija3053

obratite pažnju

MISLITE DA SLANINA RAZARA HOLESTEROL A KAD VIDITE KAKO STVARNO UTIČE NA ZDRAVLJE JEŠĆETE UVEK: Evo koliko je DOBRA

Slanina je puna esencijalnih vitamina B, koji su nam potrebni za održavanje našeg imunološkog sistema. Sadrži 65 odsto preporučenog dnevnog unosa tiamina, 47 odsto niacina, 38 odsto vitamina B12 i 36 odsto cinka

Objavljeno:

Prema Elite dejliju, slanina je zapravo zdrava. Naime, puna je proteina i vitamina, a nema mnogo ugljenih hidrata. Evo 14 razloga zašto bi trebalo da je jedete češće, bez imalo griže savesti.

Slanina je slano-slatki užitak u kome su ova dva ukusa racionalno raspoređena. To je hrana koja spaja suprotnosti. Uopšte ne sadrži ugljene hidrate: Suprotno popularnom verovanju, masti nisu ono što nas čini debelim, već ugljeni hidrati. Nauka potvrđuje da možete izgubiti težinu uz pomoć dijete sa malo ugljenih hidrata. Mnogi ljudi misle da nam ugljeni hidrati daju energiju, ali to nije tačno. Čak su i naši preci svoju energiju dopunjavali mastima. Masti su mnogo efikasnije u održavanju energije.

Izbegavajte ugljene hidrate, jedite slaninu.

To je vrhunsko oružje za mamurluk.

Slanina
foto: Profimedia

Ništa ne leči mamurluk kao masna slanina i šoljica kafe. To je univerzalna istina. Nema boljeg leka za mamurluk od slanine i čizburgera. Ili čizburgera sa slaninom.

Smanjuje glad

Slanina je bogata zasićenim mastima, što znači da ćete biti siti duže nego da ste se hranili ugljenim hidratima. Ako gladujete, slobodno pojedite slaninu i izdržaćete od doručka do ručka ili od ručka do večere. U stvari, između svih obroka.

Ponekad je život bolji kada je "malo hrskav"

Činjenica je da u životu nije sve glatko, a slanina dokazuje da je tako bolje. Pržena hrskava slanina nas podseća da je život vredan sa svim svojim preokretima. Ima li išta bolje od buđenja uz miris pržene slanine? Pogotovo ako se prži u vašoj kuhinji. Ma kakva da je noć iza vas i kakav dan je pred vama, jutarnji miris slanine sigurno će vam podići raspoloženje.Puna je vitaminaSlanina je puna esencijalnih vitamina B, koji su nam potrebni za održavanje našeg imunološkog sistema. Sadrži 65 odsto preporučenog dnevnog unosa tiamina, 47 odsto niacina, 38 odsto vitamina B12 i 36 odsto cinka. Zaboravite multivitamine i okrenite se slanini.

Ne treba da se plašite da ćete se ponekad zamastiti.

S vremena na vreme je dobro da se zaprljate, posebno ako to radite sa slaninom.

Lako se sprema: Slanina je ostvarenje snova svih lenjih ljudi, lako se sprema, a istovremeno je veoma ukusna i zdrava. Možete je pripremiti i u mikrotalasnoj pećnici. Možete je staviti na bilo šta i može biti deo svakog obroka: Slanina za doručak? Može! Slanina za ručak? Može! Slanina za večeru? Može! Slanina uvek zvuči dobro, bez obzira na doba dana. Čak i kada je loša, dobra je. Slaninu čini posebnom to što ne može biti loša. Istina, ponekad ju je teško žvakati i previše je hrskava, ali je ipak jestiva. Uvek će imati bolji ukus od brokolija, zar ne?

Svako ima svoj faktor:

Uvek postoji način da uživate u slanini, uprkos svim ograničenjima. Ne volite svinjetinu ili vam vera ne dozvoljava? U tom slučaju, ćureća slanina je za vas. Slaninu možete dobiti od bilo koje životinje. Slanina je univerzalni jezik. Bogata je proteinima: Proteini su ključni sastojak zdrave ishrane, a slanina je, na sreću, puna proteina.

02:49

PANDEMIJA NIJE VREME ZA DIJETU! Suzana Mančić ostala vitka i zdrava uz 3 nezaobilazne namirnice (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/ B92/Večernji.hr / Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.