NAJUKUSNIJE LOVAČKE ŠNICLE U PARADAJZ PIREU I VINU: Ukusan ručak po receptu starih domaćica - savršeno sočne
Foto: Printscreen/Youtube/kuhinjaza10

najbolje!

NAJUKUSNIJE LOVAČKE ŠNICLE U PARADAJZ PIREU I VINU: Ukusan ručak po receptu starih domaćica - savršeno sočne

Vrlo jako jelo, za gurmane

Objavljeno:

Lovačke šnicle prave se od svinjetine. Lovačke šnicle imaju dosta sastojaka, a prave se na po ovakvom receptu!

Sastojci:

  • 800 g svinjetine
  • 4 glavice luka
  • 1 supena kašika paradajz pirea
  • 2 kobasice
  • 200 g šunke
  • 12 komada šampinjona
  • 15 glavica luka, iseckanih na kockice
  • 60 ml crnog vina
  • prsothvat bibera
  • prstohvat soli
  • 4 supene kašike ulja

Recept za lovčake šnicle:

Korak 1

Čekićem izlupati svinjetinu:

Za lovačke šnicle prvo svinjetinu isecite na odreske i izlupajte drvenim čekićem. Posolite i ostavite da odstoje oko 10 minuta, pa propržite na zagrejanom ulju i izvadite u posudu. Pokrijte šnicle i držite na toplom.

Lovačke šnicle
foto: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja

Korak 2

Dinstati povrće, šunku i kobasice:

Na istom ulju dinstajte sitno seckani crni luk, šampinjone, cele glavice luka (oljuštene), seckanu šunku i kobasice. Dodajte paradajz pire, posolite i začinite biberom. Promešajte i posle 2-3 min sipajte vino. Pokrijte poklopcem i pržite 15 minuta na tihoj vatri, pa smesu pospite preksvinjskih odrezaka. Poslužite lovačke šnicle uz krompir.

BONUS VIDEO

02:43

MAJSTOR ZA GULAŠ OTKRIO SAVRŠEN RECEPT: Stvar je u krčkanju, da sve bude prirodno, ali i u još jednom VAŽNOM SASTOJKU!

(Espreso/stvarukusa/prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.