NAJBOLJA DOMAĆA PASTA KOJA ĆE OČISTITI STARE NASLAGE MASNOĆE: Genijalna caka starih domaćica, jeftino i EFIKASNO
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/Aurikatariina

ovo nam je trebalo

NAJBOLJA DOMAĆA PASTA KOJA ĆE OČISTITI STARE NASLAGE MASNOĆE: Genijalna caka starih domaćica, jeftino i EFIKASNO

Dva najveća izazova pri čišćenju domova su održavanje kuhinje i kupatila

Objavljeno:

Masnoća se akumulira od ostataka hrane i ulja, prvenstveno na kuhinjskim uređajima kao što su rerne i šporet. Kamenac koji se stvara na vodovodnim instalacijama i slavinama rezultat je naslaga tvrde vode. Evo prirodnog rešenja za uklanjanje kamenca u kupatilu i kuhinjske masnoće, posebno iz rerne, ploča za kuvanje, kuhinjskih pločica i posuđa.

Domaća čudotvorna pasta, koju lako možete sami napraviti kod kuće od lako dostupnih kuhinjskih sastojaka, može biti odlična alternativa skupim hemijskim sredstvima.

Biće vam potrebno:

šest kašika koncentrovanog deterdženta za pranje sudova (bilo koje marke),

tri kašike deterdženta za veš u prahu

tri kašike sode bikarbone

jedna kašika belog alkoholnog sirćeta

Pastu je najbolje napraviti u plastičnoj posudi za jednokratnu upotrebu. Počnite mešanjem tri kašike sode bikarbone sa jednakom količinom praška za pranje veša u posudi. Zatim dodajte šest kašika tečnosti za pranje sudova. Dobro promešajte drvenom kašikom dok ne postane glatko, a zatim dodajte sirće.

Dobijenu pastu nanesite na kuhinjski sunđer i njome izribajte masne delove kuhinje. Za optimalne rezultate, ostavite nekoliko minuta pre nego što obrišete čistom krpom i vodom. Isti postupak važi i za čišćenje kupatila. Jaki kamenac na slavinama može zahtevati duže nanošenje, a četkica za zube može pomoći u preciznom čišćenju, prenosi Jutarnji.

BONUS VIDEO

00:11

TIK TOKERKA OTKRILA TRIK ZA ČIŠĆENJE TOSTERA! Mnogi nisu mogli ni da zamisle da je ovako JEDNOSTAVNO, evo u čemu je caka! VIDEO

(Espreso/Krstarica/A.J./Prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.