OVAJ TRIK ĆE VAM POMOĆI DA OMEKŠATE SVINJSKO MESO: Posle ovakve pripreme će se TOPITI u ustima
Meso, Foto: Printscreen/Youtube/ Gordon Ramsay

pažnja

OVAJ TRIK ĆE VAM POMOĆI DA OMEKŠATE SVINJSKO MESO: Posle ovakve pripreme će se TOPITI u ustima

Napravite odlično svinjsko meso koje ne košta puno

Objavljeno:

Ovako pripremljeno svinjsko meso biće preukusno, a poslužite sa pire krompirom, pirinčem ili makaronama.

Svinjski pauflek spada u jeftinije i masnije meso, ali ako se pravilno začini i termički obradi, može da postane najukusnije. Naš predlog je da ga iseckate, a onda marinirate u soja sosu nekih pola sata, pa na kraju dinstajte nekih sat vremena.

Sastojci:

800 g svinjskog paufleka

5 kašika soja sosa

Meso
foto: Printscreen/Youtube/ Gordon Ramsay

2 kašičice bibera u zrnu

1 kašičica šećera

6 čenova belog luka

3 kašike sirćeta

400 ml vode

peršun

5 komada lovora

Priprema:

Meso isecite na kockice, pa dodajte soja sos, šećer, biber, seckani beli luk i sirće. Dobro promešajte, zatvorite providnom folijom i stavite u frižider na pola sata. U tiganj sipajte malo ulja, zagrejte, a onda propržite meso nekih 10-ak minuta.

Nakon toga sipajte preostalu marinadu i opet promešajte. Kad krene da krčka sipajte vodu i promešajte, pa pospite lovorom. Poklopite i krčkajte oko sat vremena. Izvadite lovorov list i poslužite.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.