U OVOME JE TAJNA NAJUKUSNIJEG PREBRANCA ZA BADNJE VEČE: Srbi ne znaju da ga OVAJ SASTOJAK pretvara u SAVRŠENSTVO
Prebranac, Foto: Printscreen/Youtube/Sherpica Recipes

PAŽNJA

U OVOME JE TAJNA NAJUKUSNIJEG PREBRANCA ZA BADNJE VEČE: Srbi ne znaju da ga OVAJ SASTOJAK pretvara u SAVRŠENSTVO

U pitanju je jeftin a moćan začin

Objavljeno:

Prebranac je nezaobilazan na trpezi za Badnje veče, ali jedan tajni sastojak prebrancu daje najlepši mogući ukus. Ako ga ovako spremite, biće to najukusniji prebranac koji ste ikada skuvali i više ga nikada nećete spremati drugačije.

U pitanju je jeftin a moćan začin.

POTREBNO JE: 500 g belog pasulja, 2 šargarepe, na vrh noža sode bikarbone, po želji suvog biljnog začina, 6-7 glavica crnog luka, 1,5 kašika mlevene crvene paprike, 1 kašičica bibera i - jedna kašićica dimljene mlevene crvene paprike.

PRIPREMA: Pasulj stavite u lonac i nalite vodom, pa ostavite da prenoći. Sutradan procedite vodu i nalite sa drugom vodom, dodajte očišćenu i iseckanu šargarepu na kolutove i sodu bikarbonu, pa stavite da se kuva. Skuvan pasulj po želji začinite suvim biljnim začinom. Luk očistite i iseckajte u secku, zatim ga izdinstajte na malo ulja dok ne postane staklast. Izdinstan luk sipajte u pekač, pospite mlevenom crvenom paprikom i biberom, dodajte lorber i dimljenu papriku, a zatim dodajte i skuvan pasulj. Sve dobro promešajte varjačom i ubacite u zagrejanu rernu na 200 stepeni da se zapeče oko jedan sat.

01:50

MIRKA VASILJEVIĆ PRAVILA PASULJ, SARMU I PUNJENE PAPRIKE USRED FRANCUSKE! Tradicionalna kuhinja, OVO je zlatno pravilo u kući! [unpublished]

(Espreso/Blic žena/Branka Gajić/Prenela P.V,)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.