RECEPT ZA ALBANSKU BAKLAVU KOJU SRBI JEDU, A NI NE ZNAJU: Dobro pogledajte sastojke, IMATE IH KOD KUĆE
Foto: Printscreen/Youtube/ Moj Kutak

MMMMMMM

RECEPT ZA ALBANSKU BAKLAVU KOJU SRBI JEDU, A NI NE ZNAJU: Dobro pogledajte sastojke, IMATE IH KOD KUĆE

U nastavku teksta pročitajte kako da napravite posnu baklavu tako da ona bude sočna

Objavljeno:

Baklavu možete da napravite na više načina, tako što ćete koristiti domaće ili kupovne kore, nadev po želji, mogu orasi, pistaći…Ovo je recept za albansku baklavu.

Jedino su za sirup uvek isti sastojci. U nastavku teksta pročitajte kako da napravite posnu baklavu tako da ona bude sočna, ukusna i aromatična.

Sastojci:

1 pakovanje kora za pitu

250 g mlevenih oraha

3-4 kašike prezli

2 kašike šećera

Sirup:

1200 g šećera

1 l vode

1 limun

Priprema:

U činiju pomešati orahe, prezle i šećer. U odgovarajući pleh ređati koru, pa pomešan fil, pa koru i sve tako, dok se ne utroše sve kore i fil. Na poslednju koru ne stavljati fil, nego je poprskati sa mešavinom kisele vode i ulja. (Možete iseći na parčad kakvu želite, trouglove, kocke…)

Peći dok ne porumene.

Sirup prokuvati, dodati nasečene kolutove od limuna, pa kad bude polu hladan, posuti ga po baklavama, pa za par sati prevrnuti baklave, da upije sok i sa jedne i sa druge strane.

Može da stoji više dana.

Bonus video

03:29

Pogledajte kako se sprema Bajram

(Espreso/Ksrtarica/M.O./Prenela D.Č.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.