SOBNE BILJKE KOJE JE NAJLAKŠE NEGOVATI U BILO KOJOJ PROSTORIJI: Super podnose MRAK, a održavaju se nikad lakše
Ilustracija, Foto: Printscreen YoouTube/seraphlight1

SAZNAJTE

SOBNE BILJKE KOJE JE NAJLAKŠE NEGOVATI U BILO KOJOJ PROSTORIJI: Super podnose MRAK, a održavaju se nikad lakše

Sobne biljke postale su sastavni deo uređenja enterijera, donoseći život, boju i dašak prirode u naše domove

Objavljeno:

Dok su mnoge sobne biljke poznate po svojoj ljubavi prema sunčevoj svetlosti, postoji raznolika grupa koja uspeva u uslovima slabog osvetljenja.

Ove sobne biljke koje vole mrak savršene su za prostore s ograničenim prirodnim svetlom, omogućujući ljubiteljima biljaka da neguju zelenilo u svakom kutku svojeg doma.

Sobne biljke koje vole mrak

Ova biljka je otporan izbor koji ne zahteva mnogo održavanja za okruženja sa slabim osvetljenjem. Može se pohvaliti upečatljivim uspravnim listovima s raznolikim uzorcima, što ga čini elegantnim dodatkom svakoj prostoriji. Svekrvin jezik je biljka koja nije samo tolerantna na slabo svetlo, već može pomoći i u pročišćavanju vazduha filtriranjem uobičajenih zagađivača u zatvorenom prostoru.

Zamija (Zamioculcas zamiifolia)

Zamija je poznata po svojoj sposobnosti da uspeva u skoro svim uslovima osvetljenja, uključujući i ono slabo. Njeno sjajno, tamnozeleno lišće dodaje elegantan štih unutrašnjim prostorima, a njena otpornost čini ga izvrsnim izborom za početnike. Uz minimalne potrebe za vodom, zamija je odličan izbor za one koji možda zaborave da redovno zaliju svoje biljke, piše Krenizdravo.hr.

Zamija
foto: Printscreen Youtube/Urosev svet biljaka

Spatifilum (Spathiphyllum spp.)

Spatifilium je poznat po svojim gracioznim belim cvetovima i bujnom, tamnozelenom lišću. Može da podnesu uslove slabog osvetljenja i čak pomaže u označavanju kada mu je potrebna voda tako što spušta svoje lišće, što ga čini korisnim i estetski prijatnim dodatkom vašem unutrašnjem vrtu. Ova biljka takođe doprinosi poboljšanju kvaliteta vazduha smanjenjem toksina u vazduhu.

Filodendron (Philodendron spp.)

Porodica Philodendron sastoji se od raznih vrsta koje se dobro snalaze u okruženjima sa slabim osvetljenjem. Njihovo lišće u obliku srca dolazi u različitim nijansama i uzorcima, dodajući dašak tropskog štiha vašem domu. Ove biljke nisu samo prilagodljive, već su poznate i po svojim svojstvima pročišćavanja vazduha.

Filadedron
foto: Printscreen/Youtube/luxideluxi

Zlatni puzavac (Epipremnum aureum)

Zlatni puzavac svestrana je i nezahtevna biljka koja može uspevati u uslovima slabog osvetljenja. Svojom kaskadnom lozom i lišćem u obliku srca, zlatni puzavac dodaje dašak zelenila policama i visećim saksijama.

Zeleni ljiljan (Chlorophytum comosum)

Zeleni ljiljan je slavan zbog svojih lučnih, zelenih i belih prugastih listova. Nevjerojatno je prilagodljiv i može uspevati u slabo osvetljenim područjima. Poznat po svojim sposobnostima pročišćavanja vazduha, zeleni ljiljan izvrstan je izbor za spavaće sobe ili kancelarije s minimalnim prirodnim svetlom.

Aspidistra (Aspidistra elatior)

Aspidistra je gotovo neuništiva i može izdržati uslove slabog osvetljenja, sušu i zanemarivanje. Njeni tamnozeleni, kožasti listovi pružaju dašak elegancije svakoj prostoriji, što je čini idealnim izborom za tamnije uglove ili sobe s ograničenim prozorima.

Paprat, Biljka, Biljke
foto: Printscreen/ Youtube/ Kill This Plant

Paprati (razne vrste)

Nekoliko sorti paprati, poput bostonske paprati i devojačke paprati, dobro su prilagođene uslovima slabog osvetljenja. Ove pernate i nežne biljke unose dašak šumskog šarma u zatvorene prostore, dok uspevaju u senci. Održavajte tlo stalno vlažnim, a paprat će vas nagraditi svojim bujnim, zelenim lišćem.

BONUS VIDEO

02:48

OVA BILJKA JE UBEDLJIVO NAJBOLJA ZA FARBANJE JAJA! Ima je svuda po Beogradu, a prepoznaje se tako što se lepi za odeću

(Espreso/Krstarica/A.J./prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.