NAPRAVITE DOMAĆI HLEB SA HRSKAVOM KORICOM I UŽIVAJTE: Samo ovako će izntra biti MEKAN KAO DUŠA
Hleb, Foto: Printscreen/Youtube/mojkutak

RECEPT

NAPRAVITE DOMAĆI HLEB SA HRSKAVOM KORICOM I UŽIVAJTE: Samo ovako će izntra biti MEKAN KAO DUŠA

Napravite najbolji domaći hleb, a super stvar kod ovog recepta je što ne morate da mesite testo

Objavljeno:

Umesto da kupujete u pekari ili prodavnici, bolje je da sami umesite odličan domaći hleb. Mi vam donosimo savršen recept za hleb koji će uspeti i neiskusnim domaćicama, jer se testo ne mesi.

Biće vam potrebno malo vremena, ali zato ćete napraviti hleb sa hrskavom koricom i mekanom sredinom kojem niko neće moći da odoli. A ovo je i super predlog ako ne volite da jedete bajat hleb, a većina prodavnica je zatvorena prva dva dana posle praznika.

b370 ml tople vode 2 kašičice suvog kvasca 500 g brašna 1 kašičica soli

Hleb
foto: Printscreen/Youtube/mojkutak

Kako se pravi domaći hleb - recept:

Umesite testo

U posudi pomešajte toplu vodu i kvasac, pa ostavite da se aktivira nekih 10 minuta. Zatim dodajte prosejano brašno i so i sve lepo promešajte varjačom - sastojci treba da se sjedine. Pokrijte krpom i poprskajte je vodom, pa ostavite da testo odstoji nekih 2 sata.

Oblikujte hleb

Prebacite testo na pobrašnjenu površinu, pa ga rukama par puta "presložite". Zatim oblikujte loptu od testa, pokrijte krpom i ostavite da odmori još 30 minuta. Prebacite hleb u posudu sa poklopcem (koja može u rernu) i zasecite na vrhu u obliku krsta. Poklopite.

Ispecite hleb

Pecite hleb u zagrejanoj rerni na 220°C nekih 30 minuta, a zatim skinite poklopac i pecite još 15-20 minuta da dobije lepu hrskavu i zlatnu koricu.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.