EVO KOJU BOJU DONJEG VEŠA OBAVEZNO MORATE NOSITI U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI: Veruje se da tako privlačite SREĆU i LJUBAV
Ilustracija, Foto: Profimedia

SAZNAJTE

EVO KOJU BOJU DONJEG VEŠA OBAVEZNO MORATE NOSITI U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI: Veruje se da tako privlačite SREĆU i LJUBAV

Još jedan od običaja koji se praktikuje za Novu godinu jeste i nošenje donjeg veša u određenoj boji

Objavljeno:

U svemu tome i psihologija je malo umešala prste, ali i priče koje su se prenosile s kolena na koleno i u koje se ljudi verovali. To se i dan-danas zadržalo među narodima širom sveta, pa i kod nas.

Najpoznatija je tradicija nošenja crvenog donjeg veša. Ovaj običaj potekao je iz Španije, gde se veruje da će nošenje crvene boje doneti sreću na ljubavnom polju u narednoj godini. Ali, šta znače ostale boje donjeg veša, sudeći po psihologiji boja?

donji veš
foto: Profimedia

Bela

Bela simbolizuje čistoću i mir i to je boja koju bi trebalo, prema verovanju i simobolici, da nosite ukoliko želite stabilnsot i mirnoću u godini što dolazi.

Žuta

Nošenje donjeg veša u žutim nijansama donosi vam prosperitet i novčano blagostanje. Zato ukoliko želite da vam finansije idu od ruke, žuta boja je za vas.

Crna

Crna boja simboliše moć, eleganciju, visoki društveni status i formalnost. Za one koji požele da budu podstaknuti jačinom, crna je odličan izbor.

Zelena

Zelena boja može da označava preporod. Ona takođe simbolizuje zdravlje, zajedništvo i prirodu. Veš u zelenoj boji, prema verovanju, može da vam donese zdravo okruženje i prave izbore, piše Nju Jork Post.

bonus video

01:05

SUZANA PETRIČEVIĆ UMALO BRIZNULA U PLAČ NAKON IZNENAĐENJA ZA ROĐENDAN! Potom, upozorila neudate žene NA NARODNO VEROVANJE

(Espreso/najzena/Slobodanka Ćorić/prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.