EVO KAKO DA SE NE UGOJITE ZA VREME PRAZNIKA: Samo ispoštujte ova 3 PRAVILA i nećete imati ni KILOGRAM VIŠKA
Hrana, Foto: Printscreen/Youtube/ omgfoodie

pažnja

EVO KAKO DA SE NE UGOJITE ZA VREME PRAZNIKA: Samo ispoštujte ova 3 PRAVILA i nećete imati ni KILOGRAM VIŠKA

Prosečan čovek se tokom praznika ugoji bar dva kilograma

Objavljeno:

Tokom prazničnih dana svi zaborave na dijete i uživaju u čarima svečane trpeze. Smatra se da se prosečan čovek tokom ovih praznika ugoji bar dva kilograma.

Ali, da ne biste januar proveli u očajanju i depresiji, probajte da zadržite isti broj kilograma. To vam može poći za rukom uz pomoć sledećih trikova:

1. Zaradite ukusne zalogaje

Praznici jednostavno ne bi bili praznici bez ukusnih pita, kolačića, kolača i još mnogo toga. Srećom, ne morate da se suzdržavate. Umesto toga, zaradite poslasticu vežbanjem.

Sto, Trpeza, Večera, Ručak, Božić, Nova godina
foto: Profimedia

Na primer, ako ste imali odličan trening ceo mesec, zaradili ste parče pite od bundeve bez kajanja. Ali ako ste propustili nekoliko treninga i proveli ceo dan na kauču, onda bi verovatno trebalo da preskočite taj slatkiš.

Vežbanjem pre nego što se prepustite nekoj poslastici, sprečavate neželjeno nakupljanje masti i zapravo povećavate šanse da se te kalorije pretvore u mišiće.

2. Pratite pravilo 80/20

Umesto da brinete o nekoliko obroka koje ćete pojesti tokom praznika, fokusirajte se na zdravu i čistu ishranu 80 odsto vremena.

Jedite nemasne proteine, puno povrća, dobre ugljene hidrate i zdrave masti i izbegavajte prerađenu brzu hranu. Ako to uradite, onda možete da potrošite preostale procente na kaloričnu hranu i da ne brinete.

Nakon što uživate u obilnom obroku sa porodicom i prijateljima, možete se odmah vratiti svojoj normalnoj ishrani već sledećeg dana.

3. Ostanite dosledni kada je trening u pitanju

Ako redovno vežbate, nemojte preskakati treninge tokom praznika. Ako ne možete da vežbate u teretani, odradite trening kod kuće.

Ako ste na putu, to vas takođe ne sprečava da vežbate. Možete, umesto toga, da idete u duže šetnje, na planinarenje ili možete voziti bicikl.

Osećaćete se bolje, a lakše će vam pasti i manjak sna, uobičajen tokom prazničnih dana.

Bonus video:

05:30

Majke i snajke humantirana akcija

(Espreso/Srpski portal/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.