AKO STAVITE LIMUN ISPOD KREVETA VEČERAS DESIĆE SE SJAJNE STVARI: Ni sami nećete VEROVATI kada se obistini
Ilustracija, Foto: Printscren/Youtube/PhyllisStokes

morate znati

AKO STAVITE LIMUN ISPOD KREVETA VEČERAS DESIĆE SE SJAJNE STVARI: Ni sami nećete VEROVATI kada se obistini

Ovo verovanje praktikuju mnogi Srbi

Objavljeno: 19:05h

Svi znaju da je limun dobro konzumirati kad smo prehlađeni ili imamo grip. Ali, osim što je bogat vitaminom C, limun sadrži i mnoga druga pozitivna svojstva, a staviti ga pored kreveta, pun je pogodak, piše Brightside.

Evo zašto je dobro da imate limun pored kreveta.

Opušta

Aroma citrusa dobro utiče na nervne sisteme i pomaže žlezdama u vašem telu da prorade. Istraživanja pokazuju i da ovaj citrus smanjuje anksioznost i napetost pa se preporučuje da ga ostavite pored kreveta u kojem spavate.

Koncentracija

Limun je dobar stimulans. Njegov miris pomaže u mentalnim aktivnostima. Japanski naučnici ustanovili su da čak i na poslu se ljudi mnogo bolje osećaju nakon što pomirišu limun. Istraživanje tvrdi da je zaposlenima koji su imali limun u kancelariji koncentracija bila na višem nivou.

Limun
foto: Printscreen/Youtube/CarnexWeb

Bakterije

Limun je ubica bakterija, upravo zato preporučuje se u zimskoj, ali isto tako i letnjoj sezoni kad ima najviše bakterija u vazduhu. Presečen limun u prostoriji dođe kao neka vrsta pročišćivača vazduha.

Bube

Bube i insekti nam iz mnogih razloga napadaju dom, a tokom leta imamo svi problema sa njima. Miris limuna baš im se ne sviđa preterano, pa će se mravi, muve i komarci uglavnom sklanjati iz prostorije u kojoj miriše limun.

Krvni pritisak

Istraživanje je takođe pokazalo kako miris limuna smanjuje krvni pritisak pa se preporučuje njegovo korišćenje u takozvane „aromaterapeutske“ svrhe.

Bonus video:

01:54

BACILA SAM LJUBAVNICU SVOG MUŽA U REKU! Zorica Marković šokirala: Vikala je HELP, a ja se mislim ŠTA BRE HELP! Onda sam shvatila..

(Espreso/Krstarica/A.J./Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.