NEMA BOLJEG GURMANLUKA ZA PRAZNIKE OD DOMAĆIH PIHTIJA: Ovo jelo je DECENIJAMA na SRPSKOJ trpezi - recept boli glava
Pihtije, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

ma nema boljih!

NEMA BOLJEG GURMANLUKA ZA PRAZNIKE OD DOMAĆIH PIHTIJA: Ovo jelo je DECENIJAMA na SRPSKOJ trpezi - recept boli glava

Oko ovog jela mišljenja su podeljena – neki ga obožavaju i mogli bi da ga jedu non-stop, a neki ne mogu čak ni da ga probaju

Objavljeno: 21:43h

Svaka domaćica ima svoj recept za pripremu pihtija, a mi vam donosimo onaj koji smo više puta isprobali i uverili se da sa njim nema greške.

Pripremite sastojke na vreme, kako biste sutra mogli da prionete na ovaj višečasovni kulinarski posao.

Ukoliko postite, pogledajte recept za posne pihtije.

Sastojci:

veća dimljena svinjska kolenica

2 sveže svinjske nogice

2 dimljene svinjske nogice

500 gr junećeg ribića

2 lista lorbera

pola kesice bibera u zrnu

velika glavica belog luka

so

voda

Priprema:

Operite svinjske nogice i kolenicu, spustite ih u lonac, dodajte juneći ribić, lorber i biber, pa nalijte vodom i kuvajte na tihoj vatri dok meso dobro ne omekša i počne da se odvaja od kostiju.

Prohladite, pa procedite tečnost i opet je sipajte u dublji sud da provri.

U međuvremenu, odvojite kožuru i meso od kostiju, pa iseckajte, kao što ćete iseckati i meso od junećeg ribića. Rasporedite meso (i iseckanu kožuru, ko voli) po dnu posude u kojoj će biti pihtije.

Pihtije
foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Proključalu tečnost sipajte na tacnicu, pa proverite da li se dobro lepi. Ako volite čvršće pihtije i tečnost se dobro lepi, nemojte dodavati vodu, već skinite posudu sa šporeta i u nju sipajte očišćen i sitno iseckan beli luk, kao i soli po ukusu.

Ako volite da pihtije budu malo mekše, dolijte još vode i ostavite da provri.

Sve dobro promešajte i sipajte u posudu preko mesa. Ostavite da se ohladi, a onda posudu sa pihtijama prebacite u frižider da odstoji preko noći.

Pihtije
foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Sutradan kašikom skinite sloj masti koji ume da se „uhvati“ na površini pihtija, pa ih pospite alevom ili ljutom tucanom paprikom, isecite i služite.

Pihtije odlično idu uz proju i kiseli kupus.

BONUS VIDEO

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Ona.telegraf/prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.