recept
ORAH TORTU PRAVE SAMO ISKUSNE DOMAĆICE ZA PRAZNIKE: Toliko je BOGAT UKUS da će vas i SVEKRVA nahvaliti
Ovu tortu prave samo iskusne domaćice za praznike
Orah torta sa čokoladom je veoma jednostavna poslastica kojom možete da obradujete svoje ukućane. Ovo je ona vrsta slatkiša koja se samo pomeša u činiji, a potom ostavi na hlađenju u frižideru.
Da bi bila još ukusnija, stavite preko čokoladni ganaš koji će ovoj torti dati posebnu mekoću. U nastavku pogledajte recept za orah tortu sa čokoladom.
Sastojci:
- 400 grama keksa
- 120 grama oraha
- 250 mililitara mleka
- 120 grama šećera
- vanilin šećer (jedna kašika)
- 60 grama kakao praha
- 150 grama putera
- još 20 grama oraha za vrh torta
- 100 grama mlečne čokolade
- 100 mililitara slatke pavlake
Priprema:
Keks izlomiti rukama što sitnije. Orahe iseckati nožem što sitnije. Mleko sipajte u šerpu i dodajte kristal i vanilin šećer. Sve sjedinite ručnom mutilicom. Dodajte kakao prah u mleko. Mešajte dok je na ringli i dok se ne sjedini. Potom, dok je još na ringli dodajte puter i pustite da se topi tako. Kada se istopilo, keks prelijte ovom smesom. Kašikom sjedinite otopljenu čokoladu i keks. Dodajte u smesu sitno seckane orahe.
Smesu prebacite u kalup i lepo je zagladite kašikom. Potom na vrh torte dodajte još 20 grama oraha.
Čokoladu sitno iseckajte i dodajte 200 mililitara slatke pavlake preko. Sve otopite ili na pari ili u mikrotalasnoj. Prelijete preko torte.
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/D.R./Prenosi M.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!