NARODU IMUNITET NIKAD NIJE BIO GORI: Doktor dao SAVET kako da ga podignete BEZ LEKOVA, NIKAKO ne jedite ovo
dr. Mirsad Đugum, Foto: Printscreen/Youtube/poliklinikaatrijum1907

SAVET

NARODU IMUNITET NIKAD NIJE BIO GORI: Doktor dao SAVET kako da ga podignete BEZ LEKOVA, NIKAKO ne jedite ovo

Doktor dao savet kako da podignete sebi imunitet

Objavljeno:

Droktor je govorio o aktuelnim infekcijama virusnim gripom, uzrocima pada i kako podići imunitet na N1. Mirsad Đugum, internista, kardiolog i akupunkturist. On podseća da su u poslednje vreme agresivni virusi i gužve u svim zdravstvenim ustanovama, a da je prvi uzrok navedenog kod mnogih pacijenata koji se loše osećaju teško narušen imunitet.

„Ovo je veoma nezgodno vreme. Ima dosta virusa, mnogo bakterijskih infekcija, postoji i opšta slabost – beležimo hronični pad imuniteta“, upozorava doktorka.

Ako se nađemo u situaciji da nam je imunitet ozbiljno narušen – to pre svega možemo primetiti na osnovu činjenice da se osećamo nesposobnim ili nemoćnim za poslove koje smo ranije obavljali sa lakoćom.

S druge strane, mnogi nisu ni svesni na koji način su dovedeni u pomenutu situaciju. Zdrava ishrana nije jedini put do dobrog imuniteta, moramo obratiti pažnju i na način života.

Imunitet
foto: Profimedia

Nedovoljan san i loša ishrana svakako su faktori koji dovode do lakšeg prodora bakterija, ali problem je i činjenica da lako upadamo u stresne situacije koje dodatno narušavaju imunitet. Zatim, svaka infekcija ostavlja svoj deficit u telu. Dakle, svaka od infekcija koju trpimo dovodi do sporijeg oporavka imunog sistema.

„Pored unosa vitamina, važno je i da ne konzumiramo rafinisane šećere, koji dovode do turbulencija u našem organizmu. Napetost, stalna zategnutost, problemi koje vrtimo u sebi i kalkulišemo - dovode do stresa. Kada padnemo u hronični stres, javlja se napetost i bol u vratu. Osećamo se kao da smo u situaciji da se od nečega branimo“, opisuje Đugum znakove na koje treba obratiti pažnju.

Imao je i važne savete.

„Družite se sa pozitivnim ljudima. Ponekad nosimo tuđa teška bremena. O sebi možemo da brinemo kvalitetnom ishranom i fizičkom aktivnošću kako bi sam organizam učestvovao u njegovoj odbrani, kao i dovoljno sna“, rekao je između ostalog lekar.

Kompletno gostovanje, tokom kojeg je doktorka, između ostalog, govorila i o sve učestalijim kardiovaskularnim oboljenjima, pogledajte u videu ispod.

Bonus video:

04:52

DOPING I ALKOHOL NIKAKO NE IDU ZAJEDNO! Doktor Miljko Ristić: Tako slabi aorta, a kad njen zid pukne, TO VAM JE SMRT NA TERENU

(Espreso/N1.ba/Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.