EVO KAKO DA NE MISLITE NA HRANU I IZBEGNETE GRICKALICE: Jedan TRIK će vam MNOGO POMOĆI, nema SUVIŠNIH KILOGRAMA
Grickalice, Foto: Profimedia

pažnja

EVO KAKO DA NE MISLITE NA HRANU I IZBEGNETE GRICKALICE: Jedan TRIK će vam MNOGO POMOĆI, nema SUVIŠNIH KILOGRAMA

Postoji par trikova uz pomoć kojih ćete sprečiti nepotrebno unošenje hrane

Objavljeno:

Da li ste i vi od onih koji stalno nešto jedu kada su pod stresom ili kada im je dosadno, bez obzira na to da li su gladni? Evo kako da sprečite nepotrebno unošenje hrane.

Popijte čaj ili kafu

Između obroka popijte čaj ili kafu, šta volite. Pored toga što će vam tečnost napuniti želudac, ovi napici će smanjiti apetit i sprečiti da nepotrebno grickate, a sve zahvaljujući kofeinu. Istraživanja su utvrdila da kofein podstiče proizvodnju hormona koji stvara osećaj sitosti. Kofein iz čaja i kafe će povećati i nivo energije, pa organizam neće tražiti da je unosite kroz hranu.

Kokice
foto: Profimedia

Uposlite mozak i ruke

Kada vam se nešto gricka, a nije vreme za obrok, radite 20 minuta nešto što će vam misli odvratiti od hrane, a ta aktivnost treba da uposli i mozak i ruke. Na primer, čitajte, rešavajte ukrštenicu, slažite slagalicu. Ako posle 20 minuta i dalje imate želju za hranom, udovoljite organizmu.

Stisnite ušnu resicu

Jedan od neobičnih trikova za kontrolu apetita jeste da stisnete ušnu resicu kada vam se nešto prijede između obroka i zadržite stisak 10 sekundi. Studija urađena u Australiji je pokazala da je česta stimulacija ove tačke na ušima efikasan metod za smanjenje apetita i mršavljenje.

Idite u šetnju

Kada dobijete napad gladi, umesto da sednete i jedete, izađite napolje i prošetajte samo 15-20 minuta. Zahvaljujući ovoj umerenoj fizičkoj aktivnosti, u organizmu se snižava nivo hormona koji utiče na povećanje apetita. Posle toga nećete osećati glad, a bićete puni energije. Studija engleskog Univerziteta Ekseter je pokazala da je 15 minuta šetnje kod ispitanika smanjila grickanje na poslu oko 50%.

Čips
foto: Profimedia

Jedite hranu s proteinima

Jedite namirnice koje imaju veliku količinu zdravih proteina, kao što su jaja, piletina i ćuretina, pasulj, boranija, grašak – zasitiće vas i dati vam energiju. Bareno jaje sadrži veliku količinu proteina, a istraživanja su pokazala da može da kontroliše apetit čak do 36 sati. Mlečni proizvodi sa malo masti ili bez masti obezbediće organizmu proteine i utoliće vam glad.

Ovsena kaša je pravi izbor

Idealan obrok je ovsena kaša, jer utiče na povećanje nivoa hormona koji reguliše apetit tako što smanjuje osećaj gladi. Bogata je vlaknima i zasitiće vas na duži vremenski period. Zahvaljujući tome, nećete imati želju za slatkišima i slanišima između obroka. Zato je nutricionisti preporučuju kao najbolji doručak.

Bonus video:

01:49

POZNATI KUVAJU U EMISIJI MAJKE I SNAJKE Recept za pileća krilca sa pivom kakve dosad niste probali, za sam kraj VIP nedelje

(Espreso/NajŽena/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.