OVE TRI NAVIKE UŽASNO UTIČU NA KVALITET SPAVANJA I IZAZIVAJU NESANICU: Rešite ih se što pre ako želite MIRAN SAN
Ilustracija, Foto: Profimedia / Mitar gavric / Panthermedia /

SAZNAJTE

OVE TRI NAVIKE UŽASNO UTIČU NA KVALITET SPAVANJA I IZAZIVAJU NESANICU: Rešite ih se što pre ako želite MIRAN SAN

Iako loš san može da utiče na vaše zdravlje, izgled i kvalitet života, mnogi ne znaju koje navike mogu da imaju veliki uticaj

Objavljeno:

Dok brige i stres mogu da dovedu do nemirnih noći, postoje neke dnevne navike koje možemo da promenimo i samim tim poboljšamo san. U nastavku saznaje koje tri navike vas remete, a mogu da vas iznenade:

Spavanje pod pogrešnim ćebetom

Ako ne možete da zaspite bez ćebeta, onda je važno da znate da odabir pravog može da bude ključan za dobar noćni odmor. Prekrivači od poliestera lako se peru, ali nisu najbolji izbor kada je u pitanju bolji san. Poliester je sintetički materijal, što znači da ne dozvoljava vašem telu da reguliše svoju temperaturu, zbog čega vam je vruće, a znojenje može da bude pojačano. Umesto da kupujete ćebe od poliestera, odlučite se za ono od vune, jer će vas zagrejati, ali i pustiti vašoj koži da diše.

Ilustracija
Ilustracijafoto: dmitrii simakov / Alamy / Alamy / Profimedia

Nošenje pidžame u krevetu

Zimi ne postoji ništa udobnije od pidžame, ali neke mogu da budu previše tople i mogu da ometaju vaš san. Kada nam je telesna temperatura niža, bolje spavamo. A ako vam ne odgovara da spavate "više goli nego obučeni", odlučite se za laganu odeću za spavanje, od prirodnih tkanina, poput lana ili pamuka.

Preskakanje doručka

Doručak se s razlogom naziva najvažnijim obrokom u danu. Ako vam je preskakanje doručka prešlo u naviku zbog užurbanih jutarnjih sati, to ne utiče samo na vašu težinu i sposobnost koncentracije, već i na kvalitet vašeg sna. Ljudi koji redovno preskaču doručak imaju veću verovatnoću da loše spavaju i da se probude nervozni.

BONUS VIDEO

03:17

Stručnjak otkrio koja se tajna krije iza LETNJEG RAČUNANJA VREMENA

(Espreso/Mondo/T.V./prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.