UZROK SMRTI METJU PERIJA NIJE KETAMIN, VEĆ OVO? Poznati LEKAR ZAPREPASTIO tvrdnjom, javnost će biti ŠOKIRANA
Metju Peri, Foto: Youtube/The Late Show with Stephen Colbert

paŽnja

UZROK SMRTI METJU PERIJA NIJE KETAMIN, VEĆ OVO? Poznati LEKAR ZAPREPASTIO tvrdnjom, javnost će biti ŠOKIRANA

Fadul tvrdi da bi bilo koja vrsta leka koji podstiče sedaciju, odnosno uspavljivanje, verovatno imala isti učinak

Objavljeno: 10:48h

Nakon što je objavljeno da je Metju Peri preminuo od posledica konzumiranja ketamina i utapanja, oglasio se poznati lekar i stručnjak za bolesti zavisnosti Zaid Fadul.

On je za TMZ rekao da se "ketamin našao u Perijevom telu u trenutku njegove smrti i mogao je da bude razlog zbog kog je zadremao u svom đakuziju, ali očigledno se udavio", objašnjavajući da nalaz patologa zapravo ne objašnjava glumčevu smrt.

Ketamin nije uzrok smrti?

Metju Peri
foto: MediaPunch BACKGRID Backgrid USA Profimedia

Fadul tvrdi da bi bilo koja vrsta leka koji podstiče sedaciju, odnosno uspavljivanje, verovatno imala isti učinak.

- Oni koji koriste takve lekove vrlo brzo mogu da razviju toleranciju, a onda počinju da koriste sve veće i veće količine kako bi pokušali da postignu isti učinak - ističe lekar i dodaje da je Peri verovatno imao iskustva sa ketaminom i uzimao je sve veće doze, što je moglo da ostavi neke tragove.

- Ostaci te količine ketamina mogli su da budu vrlo veliki ako je Metju imao visoku toleranciju na lek i uzimao velike doze - smatra Fadul i naglašava da uzimanje ketamina ne bi trebalo navoditi kao uzrok glumčeve smrti.

Nesrećan slučaj

Podsećamo, Dejli Mejl je nedavno preneo da je glumac primio je infuziju ketamina 10 dana pre nego što je preminuo 28. oktobra. Glumcu je nivo ketamina u perifernoj krvi iznosio 3540 ng/ml, a u centralnoj 3271 ng/ml, dok je za pacijenta pod opštom anestezijom u bolnici nivo ketamina u krvi od 1000 do 6000 ng/ml. Strani mediji navode da je primao infuziju ketamina zbog depresije i anksioznosti.

Medicinski inspektor pronašao je dokaze o njegovoj dugogodišnjoj zloupotrebi alkohola i droga. Metju je patio od preteče ciroze jetre, kao i oštećenja bubrega koje je uzrokovano dugotrajnim, loše kontrolisanim, visokim krvnim pritiskom i dugotrajnim konzumiranjem droga. Autopsija je otkrila hronično oštećenje gušterače, za šta se takođe sumnja da su uzrok opijati.

Glumčeva smrt se smatra nesrećnim slučajem.

00:55

LAUŠEVIĆ JE URADIO NEŠTO ŠTO MI JE SMETALO, A ZBOG TOGA SAM TO ŠTO JESAM! Jami o tome kako joj je glumac obeležio karijeru

(Espreso/24sedam/Dejan Ćirić/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.