POPRSKAJTE OVA 2 SASTOJKA IZ KUHINJE NA ŠOFERKU UVEČE I UJUTRU NEĆE BITI ZALEĐENJA: Svaki ISKUSAN VOZAČ to zna
Ilustracija, Foto: Nenad Kostić

savet

POPRSKAJTE OVA 2 SASTOJKA IZ KUHINJE NA ŠOFERKU UVEČE I UJUTRU NEĆE BITI ZALEĐENJA: Svaki ISKUSAN VOZAČ to zna

Ako poprskate ova 2 sastojka na šoferku neće zalediti preko noći

Objavljeno:

Evo kako da sprečite zamrzavanje šoferke i naporno čišćenje ujutru

Uz pomoć par trikova koje vam donosimo možete ujutru da krenete na posao bez smrzavanja dok grebete staklo na vašem ljubimcu i proklinjete zimu i led.

1. Pomešajte sirće i vodu u razmeri 3:1 i sipate je u bočicu sa raspršivačem. Poprskajte ovim šoferku uveče kada na njoj nema leda i to će sprečiti da se on stvori tokom noći, a vi ćete se ujutru naći odmah u autu bez prethodnog čišćenja. Poprskajte sva stakla na autu svako veče i uživajte u zimi.

2. Pomešajte medicinski alkohol i vodu u odnosu 2:1 i sipajte u flašu sa raspršivačem. Poprskajte uveče stakla kada na njima nema leda. Ova tečnost će odmah ukloniti led sa stakla i možete je koristiti za čišćenje stakala kada se ona ujutru malo zamrznu. Možete poprskati unutrašnju stranu šoferke i tako sprečiti da se ona zamagli.

Minhen, Sneg
foto: Wolfgang Maria Weber / imago stock&people / Profimedia

3. Obavezno dodajte 5 supenih kašika medicinskog alkohola u tečnost za brisače kako biste izbegli njeno zaleđivanje i ružne linije koje se pojavljuju kada njome poprskate stakla. Koristite je kao i obično, samo će uz dodatak alkohola ona sprečiti pojavu leda na šoferšajbni.

U ovim situacijama dobro će vam doći i staro ćebe ili karton koji ćete staviti preko šoferke u toku noći i time u potpunosti pokriti staklo. Obavezno krajeve ćebeta ili kartona pritisnite vratima kako bi stajali na jednom mestu. Ujutru samo pomerite vaše štitnike, a na ovaj način možete pokriti i ostala stakla na automobilu.

Bonus video:

00:24

Ministrarstvo odbrane baner

(Espreso/Krstarica/M.O./Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.