EVO ŠTA SE TREBA POKLONITI DECI ZA SVETOG NIKOLU: Ako im to KUPITE pamtiće DOŽIVOTNO i nikad vam NEĆE ZABORAVITI
Sveti Nikola, Foto: Printscreen/youtube, Zorana Jevtić,, Wikipedia

paŽnja

EVO ŠTA SE TREBA POKLONITI DECI ZA SVETOG NIKOLU: Ako im to KUPITE pamtiće DOŽIVOTNO i nikad vam NEĆE ZABORAVITI

Ali, ako tražite drugačiju vrstu poklona, u nastavku možete pročitati neke slatke ideje

Objavljeno:

Davanje poklona za Svetog Nikolu trebalo bi da znači male znake pažnje, pa se mnogi odlučuju da svoje čizme napune slatkišima. Ali, ako tražite drugačiju vrstu poklona, u nastavku možete pročitati neke slatke ideje.

Kako je nastala tradicija darivanja za Svetog Nikolu?

Sveti Nikola je zaštitnik pomoraca, trgovaca, ribara, dece i putnika. Pošto je bio veoma skroman, Sveti Nikola nije želeo da ljudi kojima je pomagao znaju za njega, pa je ostavio novac u njihovoj odeći. Zato je ovaj svetitelj posvećen dobročinstvu, darivanju, ljubavi prema bližnjima i Bogu. Otuda i običaj da se deci ostavljaju pokloni u čarapama ili čizmama/cipelama. Nekada su ti pokloni bili suvo grožđe, suve šljive, jabuke, bombone i slično, a danas su to razni slatkiši, ali i mnogo skuplje stvari. Deca su praznik Svetog Nikolu oduvek dočekivala sa radošću, i to ne čudi jer bi ih nakon buđenja dočekala čarapa/čizma puna poklona. Radost koju deca osećaju teško je opisati, pa je ova tradicija nastavljena, jer nema lepšeg od darivanja najmilijih, posebno tokom praznika.

Slatkiši Za početak, kao što smo već spomenuli, prvo što treba da odlučite da ostavite u čizmama su slatkiši, jer se tome deca uvek raduju. Čokoladne figurice koje simbolizuju ovaj praznik uvek su poželjne, a dobro je ubaciti i nekoliko omiljenih dečijih slatkiša.

Slikovnica i knjige Savet je da iskoristite svaku priliku da kod svog deteta uvedete čitalačke navike, jer je to izuzetno važno za njegov razvoj. Na tržištu postoje slikovnice pogodne za decu od najranijeg uzrasta, a za one malo starije popularne naslove možete potražiti i u knjižarama.

Sportska oprema

Poklon
foto: Profimedia

Male fudbalere, plesače, karatiste, plivače i druge sportiste sigurno ćete razveseliti novim komadom sportske opreme, bilo da je u pitanju nova flaša za vodu, kopačke ili torba za treniranje itd. Opšte je poznato da bavljenje sportom uvek zahteva nova ulaganja, pa je i praznik Nikoljdan odlična prilika da se mališani obraduju ovakvim poklonom.

Ulaznice za zajedničku aktivnost Kvalitetno provedeno vreme sa detetom najveća je potreba gotovo svih porodica koje žive u vremenu u kome je pored svih obaveza izuzetno teško pronaći slobodno vreme. Ako vas je dete ikada pitalo kada ćete ga odvesti u bioskop, klizanje, predstavu, utakmicu i slično, i da li je to nešto što ste odlagali, onda je ideja o poklonu rešena. U prtljažnik ubacite dečiju omiljenu čokoladicu i karte, koje su garancija za porodično druženje.

Kreativni set Iako smo nekada sami kreirali kreativne setove od kolaž papira, lepka i makaza, svesni smo da su ti dani prošli. Mališani danas više vole izazove, figurice, materijale, oblike i brojne sitnice sa kojima će nešto stvarati i stvarati. Na tržištu postoji bezbroj kreativnih kompleta za devojčice i dečake različitog uzrasta, pa ako želite da podstaknete interesovanja, maštu i kreativnost svog deteta, ovakav poklon za Svetog Nikolu mogao bi da bude hit.

Oprema za igrače Neki više vole sport, drugi igre, pa ako imate gejmera u kući, onda istražite šta bi bio odličan poklon za ovaj praznik. Nova konzola, slušalice, tastatura ili volan samo su deo opreme za igre koja će oduševiti svakog ljubitelja video igara. Sa ovom opremom možete još jednom navesti pravila o vremenskom ograničenju igranja igrica i ubaciti ih u boot.

Pribor Da li postoji žena ili devojka koja ima dovoljno torbi? Teško pitanje, ali verovatno ne postoji. Upravo zato svoju princezu možete razveseliti šarenom ili u boji koju ona voli dečju tašnu, a ako je već ima previše, dogovorite da jednu pokloni prijatelju. To je smisao praznika Svetog Nikole – dobiti poklon, ali i podeliti ga sa drugima.

01:00

Prvi rođendanski poklon Dalile Dragojević

(Espreso/Nezavisne.com/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.