SVETSKI POZNATA BRINETA POTIČE IZ SRBIJE A SAD JE OTKRIVENO KO JOJ JE BILA BAKA: Srbija PLAČE zbog NJENE SLIKE TUGA
Mila Jovovic, Foto: The Daily Stardust / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

paŽnja

SVETSKI POZNATA BRINETA POTIČE IZ SRBIJE A SAD JE OTKRIVENO KO JOJ JE BILA BAKA: Srbija PLAČE zbog NJENE SLIKE TUGA

Objavila je fotografiju svoje bake Tatjane Ivanovne, koja je preživela strahote tokom Drugog svetskog rata

Objavljeno: 10:29h

Mila Jovović je proslavljena holivudska glumica, rođena je u Ukrajini 1975. godine. Njena majka, ruska glumica Galina Oginova Jovović, i otac, srpski doktor Bogdan Jovović, koji vodi poreklo iz Crne Gore, doprinose raznovrsnom nasleđu ove talentovane umetnice. Iako retko govori o svojoj privatnosti i korenima u javnosti, Mila je jednom prilikom odlučila podeliti potresne detalje iz života članova njene porodice.

Objavila je fotografiju svoje bake Tatjane Ivanovne, koja je preživela strahote tokom Drugog svetskog rata. Glumica je sa tugom podelila da se njena baka svakodnevno gledala smrti u oči i da je tokom borbe za preživljavanje pretrpela jezive scene.

"Moja baka Tatjana Ivanovna sa 16 godina priključila se vojsci kao bolničarka i stigla do Berlina. Spasavala je živote, a svoj jedva. Krila se pod mrtvim telima sve vreme kako bi preživela. Ova devojčica je imala tako težak život i gledala svakodnevno smrti u oči. Potom se vratila i započela život od nule, podigla dvoje dece kao samohrana majka. Uvek ću se sećati koliko je bila divna. Srećna sam što sam s njom bila nekoliko meseci pre nego što je preminula, izvodila je u šetnje dok je bila u kolicima i pričala sa njom o životu. Ti trenuci su više nego posebni. Volim te, babuška, mnogo nam nedostaješ!" , napisala je Mila uz fotografiju svoje bake.

Ono što je neosporno, pored vrlo mučne i teške životne priče njene bake, jeste to da Mila likom neodljivo podseća na nju.

Zanimljivo je da su Milini roditelji svoj prvi posao dobili kao posluga u vili Barbare Strejsend u Malibuu.

S obzirom na to da njena majka nije mogla pronaći posao kao glumica, često je obavljala poslove čišćenja. Nakon razvoda od Bogdana, usledio je izuzetno težak period. Mila je već sa 12 godina postala prepoznatljivo lice u modelingu, a već sa svega 15 godina je izdržavala svoju porodicu.

Priča o Milinom poreklu je ono što najviše intrigira javnost. Porodica njenog oca ima korene u Crnoj Gori i proživela je izuzetno uzbudljivu istoriju. Njen pradeda, Bogić Camić Jovović, bio je barjaktar i gardijski oficir kralja Nikole I Petrovića, a Mila je dobila ime po njegovoj supruzi. Njen deda, Bogdan Jovović, obavljao je funkciju komandanta vojnog područja Priština, da bi kasnije postao vojni finansijski inspektor u vojnim oblastima Skoplje i Sarajevo, gde je otkrio značajnu proneveru zlata, prenosi Glossy.rs

Mila Jovović
foto: prentscreen/instagram/millajovovich

"Tata je mislio da od zdravstenog osiguranja može da napravi veliki biznis, pa je 1994. godine zaglavio u zatvoru, gde je ostao punih pet godina. Veoma smo bliski, posebno od kako sam dobila prvo dete. On živi u Las Vegasu i kad god može dolazi da nas obiđe. Od mame sam nasledila radoznalost, ljubav prema književnosti i umetnosti i definitivno da dobro razmislim pre nego što nešto odlučim. Od tate sam dobila impulsivnu stranu, neustrašivost, spremnost da ponekad uđem u rizik. Ipak sam ja potomak jedne prilično revolucionarne porodice. Verovatno sam jedini član familije Jovović koji nije bio u zatvoru. Moj deda je, a mislim i njegova braća, bio zatočenik na Golom otoku. Ta priča o tom ostrvu, fascinira me! Zato želim da sa rođakom Mirkom, koji je reditelj, snimim film o Golom otoku. Skoro sam skapirala pravo značenje tog imena, u smislu – ogoljeno ostrvo. Još više me onda interesuje ta tema. Za Amerikance bi to bilo jako zanimljivo. Volela bih da napravim film o divljoj, nasilnoj, dramatičnoj istoriji moje porodice. Nismo mogli da je izbegnemo, čak i da smo hteli", rekla je ona jednom prilikom.

"Brojni članovi moje porodice su se borili u Drugom svetskom ratu. Ovo je fotografija moje bake Tatjane Popov, koja je bila medicinska sestra na prvoj liniji obrane kada je imala samo 16 godina. Do svoje 18. godine marširala je kroz brojne grozote sve do Berlina. Sve to su njene medalje koje je sačuvala. Njen suprug Aleksander Loginov se takođe borio u ratu, kao i moj deda po ocu, Bogdan Jovović, koji se borio u redovima jugoslovenskih partizana. Moglo bi se reći da dolazim iz porodice boraca i revolucionara, a jako sam ponosna na to odakle dolazim i na sve te ljude. Kada mi je teško, setim se kroz šta je sve prošla moja baka kada je bila tako mlada i ništa više ne izgleda tako komplikovano ", zaključila je ona.

01:51

IZGLEDA KAO HOLIVUDSKA GLUMICA, A UZ TO JE I TOP KUVARICA! Evo kako izgleda PRELEPA takmičarka poznatog šou programa

(Espreso/lepote Srbije/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.