OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA JUNEĆI GULAŠ, LIZAĆETE TANJIR KOLIKO JE DOBRO: Caka je baš u ovakvoj PRIPREMI
Gulaš, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

ukusno

OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA JUNEĆI GULAŠ, LIZAĆETE TANJIR KOLIKO JE DOBRO: Caka je baš u ovakvoj PRIPREMI

Evo sjajnog predloga za ukusan vikend ručak

Objavljeno:

Gulaš je na balkanu jedno od omiljenih jela, a u mnogim zemljama ga zovu drugačije iako je princip pravljenja isti. Za njega se često vezuju neke proslave, svadbena veselja na selu i gurmani ne propuštaju priliku da ga pripreme na svoj način, a oni drugi da ga rado konzumiraju.

Budući da je meso ključni sastojak, jasno je da ćete imati dovoljno energije za dan koji je pred vama. Evo kako da ga pripremite po posebnom receptu.

Sastojci:

kilogram junećeg mesa

Gulaš
Gulašfoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

kilogram crnog luka

2 kašičice aleve paprike

4-5 listova lorbera

10 zrna bibera

10 zrna kima

2-3dl kuvanog paradajza

jedan svež paradajz

malo tucane ljute paprike

so, biber, suvi začin

Priprema:

Gulaš
foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/HEARTY AND TASTY

Za gulaš je najbolje koristiti plećku jer nije masna i nema žilica, a najbolji način je kombinovati junetinu i svinjetinu. U većoj šerpi na srednjoj vatri, na ulju propržiti crni luk. Kada postane staklast dodati meso koje smo prethodno iseckali na kockice podjednake veličine i nastaviti sa prženjem. Nakon pola sata prženja, dodat čašu vrele vode i poklopiti šerpu da se jelo dinsta i krčka.

Posle pola sata dodati začine lorber, biber u zrnu, kim, alevu i ljutu papriku , kao i svežu papriku i papričicu, kao i svež paradajz iseckan na komade. U jelo dodati još malo vode, poklopiti ga i ostaviti još pola sata da se kuva. Kada proverimo da li je meso kuvano dodati kuvani paradajz.

Papriku i paradajz izvaditi iz gulaša i oljuštiti ih pa vratiti nazad u jelo jer oni daju jelu poseban ukus. Nakon kuvanja od 2 sata, gulaš je gotov, a ako je čorba retka razmutite kašiku brašna u malo vode i dodajte u šerpu i ostavite da se krčka još desetak minuta. Gulaš služiti sa obarenom testeninom ili krompir pireom i sa mnogo salate.

Bonus video:

01:49

POZNATI KUVAJU U EMISIJI MAJKE I SNAJKE Recept za pileća krilca sa pivom kakve dosad niste probali, za sam kraj VIP nedelje

(Espreso/Srećna republika/ Prenela A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.