POSNE BAKLAVA ROLNICE SA ORASIMA I GRIZOM, NAJBOLJA POSLASTICA ZA NIKOLJDAN: Bukvalno im NIKO NE ODOLJEVA, tope se
Baklava rolnice, Foto: Printscreen/Youtube/JelajelenaPetrovic

recept

POSNE BAKLAVA ROLNICE SA ORASIMA I GRIZOM, NAJBOLJA POSLASTICA ZA NIKOLJDAN: Bukvalno im NIKO NE ODOLJEVA, tope se

Još jedan u nizu neodoljivih slavskih kolača je poslala Vesna Pavlović, čije poslastice mnogi obožavaju, a ni ova nije izuzetak

Objavljeno:

Recepti posnih slavskih kolača sada kruže svuda jer je u toku Božićni post i sasvim sigurno postaju deo trpeza širom Srbije.

Evo ukusnog recepta za posne baklava rolnice sa orasima i grizom.

Baklave
Baklavefoto: Printscreen/Youtube/JelajelenaPetrovic

Potrebno je:

- kore za pitu 14 komada

- orasi 300 g

- šećer u prahu 4 kašike

- vanilin šećer 2 kesice

- pšenični griz 4 kašike

- ulje 100 ml

- voda 100 ml

Za premazivanje:

- posni margarin 150 g

- ulje 3 kašike

Za sirup:

- voda 500 ml

- šećer 350 g

- limun 1 komad

Baklava rolnice
Baklava rolnicefoto: Printscreen/Youtube/JelajelenaPetrovic

Priprema:

U činiju staviti mlevene orahe, dodati šećer u prahu, vanilin šećer, griz i izmešati. Zatim dodati ulje i mlaku vodu i izmešati kako bi se svi sastojci sjedinili.

Margarin iseckati, staviti u šerpu, otopiti i ostaviti da se ohladi, pa dodati ulje i izmešati. Uzeti jednu koru i premazati je mešavinom margarina i ulja. Staviti drugu koru te i nju premazati mešavinom margarina i ulja. Niz jedan kraj rasporediti 2 kašike nadeva od oraha i lagano urolati.

Postupak ponoviti i sa ostalim sastojcima dobijajući tako ukupno 7 tanjih rolata. Pleh premazati mešavinom margarina i ulja, poređati rolate, pa ih iseći na rolnice i premazati mešavinom margarina i ulja. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.

Gotove rolnice izvaditi iz rerne i ostaviti da se dobro ohlade.

Za sirup:

U šerpicu uliti vodu, dodati šećer i dobro opran i na kolutove sečen limun. Staviti na vatru i kuvati 25 minuta(da bude dobro ukuvan sirup, lepljiv, da ne bude voden). Ohlađene rolnice preliti vrelim sirupom. Ostaviti da se dobro ohlade i da rolnice lepo upiju sirup (najbolje je ostviti ih da prenoće). Rolnice servirati i poslužiti.

Bonus video:

02:40

LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji Majke i snajke: Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara

(Espreso/BlicŽena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.