RETROGRADNI MERKUR DANAS KREĆE DA LUDUJE: Svi znaci su na UDAR osim jednog, on će UŽIVATI
Ilustracija, Foto: Cigdem Simsek / Panthermedia / Profimedia

MORATE ZNATI

RETROGRADNI MERKUR DANAS KREĆE DA LUDUJE: Svi znaci su na UDAR osim jednog, on će UŽIVATI

Evo šta vas čeka u sezoni retrogradnog merkura

Objavljeno:

Poslednji retrogradni Merkur u 2023. kreće danas, 13. decembra i držaće nas do početka naredne godine, ali njegov učinak neće biti negativan samo za jedan znak.Merkur, planeta komunikacije, analize i putovanja, kada retrogradira u Jarcu, može uticati na način kako razmišljamo, komuniciramo i planiramo.

Tokom tog perioda moguće su svađe, nesporazumi u komunikaciji i slično. Ljudi mogu imati tendenciju da se izražavaju impulsivno ili bez dovoljnog razmišljanja, što može dovesti do konfuzija ili ozbiljnih konflikata.

Horoskop, Astrologija
foto: Martyn Vickery / Alamy / Profimedia

Jarac je povezan s poslovnim i karijernim aspektima života. Retrogradni Merkur u ovom znaku može doneti potrebu za revizijom poslovnih planova, ciljeva i strategija. Može se pojaviti potreba za ponovnim razmatranjem profesionalnih puteva i ciljeva.

Takođe, možemo očekivati povećanu odgovornost u komunikaciji. Važno je biti pažljiv u izražavanju i preuzeti odgovornost za svoje reči i postupke.

To znači da može doći do analize prošlih postupaka, posebno u kontekstu karijere i ambicija. Razmatranje prošlih odluka može pomoći u postavljanju temelja za buduće akcije.

Najviše će udariti na Ovnove, Jarčeve, Vage i Rakove, a jedini „pošteđeni“ biće Lavovi.

Horoskop, Lav
foto: Nataliia Vzhyshnevska / Panthermedia / Profimedia

Kako će retrogradni Merkur uticati na Lava?

Kada Merkur danas započne svoj retrogradni hod, to će za Lavove označiti početak velikog „remonta“ i samopomoći.

Lavovi treba da očekuju boljitak na polju zdravlja i posla, s obzirom da ćete dobro razmotriti svoje navike i rutine koje vas vode kroz dan. „Anuliraćete“ sve ono što ne podržava vaš lični razvoj i rast, i sklonićete „emotivne vampire“.

Sjajan je momenat da razmislite o svojim metodama, ritualima i režimu po kom živite. Uz ovu retrogradnost mogli biste da se vratite nekim nezavršenim projektima na poslu ili da konačno razrešite neke odnose u privatnom životu, što može biti teško na početku, ali će imati sjajan kraj.

Zahvaljujući predstojećem retrogradnom Merkuru, Lavovi bi mogli da budu daleko efikasniji nego inače i da mudrije iskoriste svaki trenutak svog vremena, da bi vodili ispunjeniji svakodnevni život, a kako će im i finansije ići na ruku, jasno je da im naredni period donosi samo dobro.

Bonus video:

02:59

PUTIN IMA JAKO 12. POLJE, ZELENSKOM SE NE PIŠE DOBRO: Astrolog otkrio šta horoskop kaže za zaraćene strane! SEDMI MART JE BITAN

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.