ukus - fantazija
DIVNA STARINSKA POSNA KEKS TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE: Glavna caka je sa jabukama, nikad prostije (RECEPT)
Posna keks torta sa keksom i jabukama koja će oduševiti vaše najmilije
Nema boljeg specijaliteta od onog koji podseća na stara, dobra vremena. Još ako je u skladu sa pravilima posta...
Pred vama je recept za neprevaziđenu posnu tortu od keksa i jabuka, baš na način starih domaćica.
Pravi se brzo i lako.
Sastojci:
200g posnog keksa
1kg jabuka
200g šećera
1 vanilin puding
cimeta po ukusu
300ml vode
prah šećer
Uputstvo: Očistite i izrendajte jabuke, pa ih sa šećerom stavite na vatru, dodajte pola vode i cimet po ukusu.
Kad jabuke puste vodu prokuvajte ih, pa razmutite puding sa ostatkom vode i zakuvajte puding u jabuke.
Potreban vam je dublji pleh dimenzija 20 x 30 cm.
Keks podelite u dri dela, pa poslažite prvi red i naspite pola vrele smese, pa preko poslažite drugi red keksa i prelijte ostatkom fila. Poslažite i treći red, pa ostavite da se ohladi.
Ohlađenu tortu stavite u frižider još malo, pospite je prah šećerom i poslužite.
Uživajte!
Bonus video:
(Espreso/Stil)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!