OVO CVEĆE BI TREBALO DA IMA SVAKA KUĆA, DONOSI SREĆU KAO NIŠTA: Pored jega vam ne treba POTKOVICA na zidu
Ilustracija, Foto: Profimedia

savet

OVO CVEĆE BI TREBALO DA IMA SVAKA KUĆA, DONOSI SREĆU KAO NIŠTA: Pored jega vam ne treba POTKOVICA na zidu

Za ovo cveće se veruje da donosi sreću u kuću

Objavljeno: 14:35h

Cveće ima jedinstvenu sposobnost da ulepša svaki prostor, čineći ga divnim dodatkom svakom domu. Osim estetske privlačnosti, cvijeće nudi i niz emocionalnih i psiholoških prednosti, piše Krenizdravo.hr.

Istraživanja su pokazala da cveće u blizini može poboljšati raspoloženje, smanjiti stres, pa čak i poboljšati kognitivne funkcije. U nastavku ćemo istražiti neke od najuspešnijih kućnih cveća koje će sigurno doneti sreću u vaš životni prostor.

Zumbuli

Zumbuli su poznati po svom opojnom mirisu i delikatnom, grozdastom cveću. Dolaze u nizu boja i njihov slatki miris može ispuniti sobu, stvarajući mirnu i privlačnu atmosferu. Postavljanje zumbula u vašem domu može izazvati osećaj mira i udobnosti.

Lavanda

Lavanda nije samo lep cvet. Ima miris poznat po svojim umirujućim svojstvima. Kontejner lavande u vašem domu može da podstakne opuštanje i smanji anksioznost. Predivan je dodatak spavaćim sobama ili prostorima za opuštanje.

lavanda, polja lavande
foto: Printscreen/youtube/emisija Farma

Gerberi

Gerberi dolaze u nizu smelih, veselih boja. Njihove široke latice i svetli centri odišu razigranom energijom koja će vam sigurno izmamiti osmeh na lice. Poznato je da ovo cveće poboljšava kvalitet vazduha, doprinoseći zdravijem i srećnijem kućnom okruženju.

Orhideje

Orhideje su elegantne i egzotične, poznate po svojim upečatljivim cvetovima. Imaju bezvremensku lepotu koja svakom prostoru daje dašak luksuza. Orhideje su povezane sa prefinjenošću i gracioznošću, što ih čini sofisticiranim izborom za one koji traže dašak glamura.

Orhideja
foto: Printscreen/Youtube/ Schnelle Rezepte

Spathiphillum

Spathiphillum nije samo vizuelno privlačan, već služi i kao prirodni prečišćivač vazduha. Njegovi sjajni, tamnozeleni listovi i nežni beli cvetovi mogu poboljšati estetiku svake sobe. Pored svoje estetske privlačnosti, spatifilum je poznat po tome što promoviše osećaj mira i smirenosti.

Afrička ljubičica

Afričke ljubičice su delikatne, ali izdržljive biljke koje cvetaju u raznim nijansama. Zahtevaju relativno malo održavanja i mogu da uspevaju u zatvorenom prostoru. Njihovo šareno cveće donosi dašak boje i radosti u vaš dom.

Hrizanteme

Hrizanteme su poznate po svom šarenom jesenjem cvetanju. Dolaze u nizu boja i mogu doneti život u vaš dom, posebno tokom jesenje sezone. Hrizanteme su takođe povezane sa pozitivnom energijom i blagostanjem.

Začinsko bilje

Iako nije tradicionalno cveće, začinsko bilje poput bosiljka, nane i lavande može doneti vizuelno i aromatično zadovoljstvo u vaš životni prostor. Njihovo mirisno lišće može ojačati vaša čula i poboljšati atmosferu bilo koje sobe.

Bonus video:

00:13

Olga Kuriljenko u jednom klubu u Beogradu

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.