OVU PITU BUNDEVARU PRAVILA JE CELA JUGOSAVIJA: Nema LEPŠEG slatkiša, vole je svi od 3 do 103 godine
Ilustracija, Foto: Jelajelena Petrovic

recept

OVU PITU BUNDEVARU PRAVILA JE CELA JUGOSAVIJA: Nema LEPŠEG slatkiša, vole je svi od 3 do 103 godine

Ovu domaću pitu niko neće odbiti

Objavljeno:

Ovaj slatkiš jela je cela Jugoslavija, a sigurno mu ni vi nećete odoleti!

Potrebno je:

  • 800 gr bundeve
  • 9 tankih gotovih kora
  • 3 jaja 100 gr šećera
  • šecer za bundevu po želji
  • 200 ml jogurta
  • 100ml ulja
  • 100 gr griza
  • 1/2 praška za pecivo
  • 100 gr suvog grožđa
  • malo ruma
  • malo cimeta
  • vanilin šećer

Priprema:

Bundevu izrendati i pošećeriti po želji, dodati i malo cimeta i sve izmešati.

Bundevara
foto: Jelajelena Petrovic

Umutiti jaja sa šećerom, dodati griz i prašak za pecivo, jogurt, ulje, i sve dobro izjednačiti.

Bundevara
foto: Jelajelena Petrovic

Koru raširiti na sto premauazti uljem pa pokriti drugom korom i premazati sa 2-3 kašike nadeva od jaja i razbacati rendanom bundevom i malo suvim grožđem.

Bundevara
foto: Jelajelena Petrovic

Prekriti još jednom korom i premazati nadevom od jaja dodati bundevu i suvo groždje razbacati. Saviti ivice i uviti u rolat. Ređati u podmazan pleh. Još dve rolnice isto tako.

Bundevara
foto: Jelajelena Petrovic

Ostatkom fila premazati sve kore i peći na 200 stepeni oko 40-50 minuta. Seći prohlađenu. Odozgo posuti prah šećeromo.

Prijatno!

Bonus video:

02:40

LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji Majke i snajke: Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.