recept
NAPRAVITE SVEČANU PILEĆU SALATU ZA NOVU GODINU I UŽIVAJTE U NAJLUĐOJ NOĆI: Ukus koji će se dopasti BAŠ SVIMA
Isecite kocke, pa ukrasite narom, peršunom i vlašcem koji ste isekli na tanke trake
Svečane salate su ukras svake trpeze, a ove godine vam donosimo recept koji će zaseniti sve ostale. U pitanju je salata sa piletinom i krompirom koja se seče na kocke, pa izgleda i kao glamurozno predjelo.
Sastojci su po svačijem ukusu jer se uz dva osnovna dodaju majonez, jogurt, krastavci, jaja. Vrlo je jednostavna za pripremu, pa obavezno probajte.
Sastojci:
300 g krompira
200 g dimljenih pilećih prsa
150 g kiselih krastavaca
3 jajeta
1 paradajz
Za umak:
100 g majoneza
100 g grčkog jogurta
6 g želatina
50 ml vode
Za dekoraciju:
70 g nara
peršun
svež vlašac
Recept za svečanu pileću salatu sa krompirom:
Želatin otopite u vodi i ostavite da nabubri. U jednoj posudi pomešajte jogurt i majonez, pa dodajte istopljeni želatin. Jaja skuvajte, pa odvojite belanca i žumanca, a onda belanca izrendajte. Dodajte i par kašičica umaka u belana i promešajte. Vatrostalnu posudu obložite providnom folijom, pa stavite preko rendana belanca i poravnajte.
Zatim preko izrendajte žumanca, pa poređajte iseckani paradajz (kojem ste izvadili sredinu). Sipajte preko malo umaka, pa poređajte sitno seckana dimljena pileća prsa, premažite umak, pa preko poređajte i sitno sekcani krastavac. Premažite umakom. Na kraju pospite rendani krompir (koji ste prethodno skuvali) i premažite umakom. Zatvorite providnom folijom i ostavite u frižideru da se stegne barem 3-4 sata. Isecite kocke, pa ukrasite narom, peršunom i vlašcem koji ste isekli na tanke trake.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!