SLAVNI NUTRICIONISTA OTKRIO KOJA HRANA NAS UBIJA, A SVAKODNEVNO JE JEDEMO: Ove namirnice se nalaze na 'CRNOJ LISTI'
Hrana, Foto: Printscreen/Reddit/noahstemann

obratite pažnju

SLAVNI NUTRICIONISTA OTKRIO KOJA HRANA NAS UBIJA, A SVAKODNEVNO JE JEDEMO: Ove namirnice se nalaze na 'CRNOJ LISTI'

Zima i jeste pravo vreme za odlaganje namirnica i hrane u zamrzivaču

Objavljeno:

Kada kažemo hrana, mislimo na voće, povrće i sveže, kvalitetno meso i ribu. Međutim, ovde se vrlo često mogu naći i namirnice na koje nutricionisti upozoravaju i apeluju da ih izbegavate u širokom luku. Njih treba skinuti sa liste za kupovinu.

Nutricionista Signi Svanfeld navodi da uvek pre svega treba birati sveže voće, povrće i meso za ovu vrstu odlaganja hrane, ali i upozorava na proizvode koji nisu dobra opcija.

Pice

Na prvom mestu su smrznute polupripremljene pice. Ovakve pice vrlo često imaju debelo testo i prekrivene su nekvalitetnim mesnim prerađevinama. Pune su natrijuma i zasićenih masti što je veoma rizična hrana koja može da izazove kardiovaskularne smetnje i gojaznost.

Pica
foto: Printscreen/Youtube/stefanysteph1908

Peciva i pite

Ovo je za mnoge dobra i jednostavna opcija za doručak kada ste kod kuće. Međutim, Signe upozorava da su ova peciva puna zasićenih masti i šećera, koji opet i krajnjem slučaju mogu biti uzrok gojaznosti. Može povećati rizik i od dijabetesa tipa 2.

Hrana pržena u dubokom ulju

Duboko pržena hrana vrlo često previše je začinjena kako bi se zamaskirali razni konezvansi i prevelika količina soli. Ovakva hrana takođe je veoma rizična za zdravlje i može izazvati gojaznost, ali i probleme sa kožom.

Kobasice

Kobasice, Kobasica, Meso
foto: Profimedia

Ukoliko se jedu u dužem vremenskom periodu mogu izazvati ne samo gojaznost, već i probleme sa metabolizmom i probavom.

Gotova jela

Ovakva jela sadrže previše ulja, soli i začina koja takođe nisu opcija u svakodnevnoj ishrani.

Pomfrit

Uvek vam je bolja opcija da kupite svež krompir, da ga očistite i isečete, a zatim od njega napravite pomfrit. Kada kupujete smrznuti sve što dobijate je zapravo gomila kalorija i masti.

BONUS VIDEO

02:32

OVA NAMIRNICA JE ZDRAVA, ALI OPREZNO SA NJOM AKO HOĆETE DA SMRŠATE! Nutricionistkinja otkriva kakva ishrana može da produži život

(Espreso/Srbijadanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.